FCSB, nicio șansă în primul amical al iernii. Cum s-au descurcat noii jucători ai lui Gigi Becali

Robert Zanfir 15.01.2023, 20:26
FCSB, nicio șansă în primul amical al iernii. Cum s-au descurcat noii jucători ai lui Gigi Becali

FCSB a pierdut primul amical al iernii, 0-2 cu Pogon Szczecin, locul 4 din Polonia. Deian Sorescu a debutat pentru vicecampioana României. Roș-albaștrii vor juca, luni, al doilea și ultimul meci de pregătire, cu Rakow Czestochowa.

FCSB nu a avut replică în primul amical al iernii. Echipa lui Gigi Becali a pierdut cu locul 4 din Ekstraklasa, prima ligă poloneză. Deian Sorescu a fost titularizat de Mihai Pintilii la doar o zi după transferul fostului dinamovist. Fundaș prima repriză, atacant lateral în a doua, Sorescu a vorbit despre echipa națională la finalul partidei.

FCSB, nicio șansă în primul amical al iernii

Mihai Pintilii a avut parte de mai multe vești bune la primul amical din Turcia. L-a titularizat pe Deian Sorescu, care poate fi o soluție pentru mai multe posturi, l-a avut sub comandă pe Andrea Compagno, revenit după accidentarea teribilă de la începutul lunii decembrie și i-a încercat pe Sorin Șerban și Vlad Tudor, fiul fostului arbitru Alexandru Tudor.

Formula de start a celor de la FCSB cu Pogon Szczecin: Vlad – Sorescu, Cristea, Tamm, Pantea – Nikolov, Edjouma, Radalsavescu – Miculescu, Compagno, Coman.

Rezerve: Târnovanu, Maxim – Crețu, Dawa, Haruț, Șut, Popescu, Omrani, Oaidă, Radunovic, Șerban, Cordea, Toma, Popa, Tudor, Ciobanu
Antrenor: Mihai Pintilii

Deian Sorescu a debutat pentru FCSB

Deian Sorescu a fost în centrul atenției la meciul cu Pogon. Fostul dinamovist a declarat la final că este fericit. Nu a uitat să amintească de echipa națională. Speră să revină cât mai rapid între tricolori.

„Mă scuzaţi dacă vorbesc mai greu, dar sunt foarte foarte obosit. A fost bine, sunt fericit în primul rând că am ieşit de pe teren sănătos. Dacă eram mai atenţi putea să fie altul rezultatul.

Dar este un meci amical, de pregătire, şi trebuie să luăm lucrurile bune şi să mergem înainte. Nu a fost greu să iau decizia de a semna cu FCSB.

Au fost mai grele momentele de dinainte, dar mă bucur că acum sunt la o echipă la care am posibilitatea să joc şi să lupt pentru postul de titular şi să rămân în vizorul echipei naţionale”, a spus Deian Sorescu, după FCSB – Pogon 0-2.

Ironii pentru Dinamo

În decembrie 2021, Deian Sorescu a avut un conflict cu suporterii lui Dinamo, la finalul partidei pierdute de „câini” la Mioveni, 1-2. Timișoreanul nu uită cele întâmplate și lansează o serie de ironii față de fosta echipă. De partea cealaltă, fanii FCSB l-au primit bine pe fostul „câine”.

„A contat în decizia ta şi acel moment de la Mioveni, când te-au dezbrăcat suporterii lui Dinamo? – n.r.) Clar, da! A contat foarte mult, acolo a fost ultimul meu meci în care am îmbrăcat acel tricou. Dacă mi l-au dat jos, înseamnă că nu am meritat să-l port.

Da, cu siguranţă (n.r. dacă va conta în viitorul său că a jucat la Dinamo). Mă aştept la multe gânduri bune, între ghilimele. Dar nu avem ce face, e viaţa de fotbalist, îmi asum şi v-am spus. Acum sunt la FCSB şi voi lupta la această echipă.

(Ai vorbit cu cei din galeria lui FCSB? – n.r.) Da, am vorbit. M-au încurajat, au spus că sunt alături de mine şi că mă primesc cu braţele deschise şi că trebuie să luptăm pentru echipa asta”, a mai spus Deian Sorescu.

Luni, FCSB va juca al doilea și ultimul amical al iernii, cu polonezii de la Rakow Czestochowa.

Urmăriți Playsport.ro și pe