FCSB poate doborî două recorduri all-time: 14 jucători sunt așteptați la echipele naționale

Bogdan Solomon 14.03.2023, 12:47
FCSB poate doborî două recorduri all-time: 14 jucători sunt așteptați la echipele naționale

Evoluțiile excelente din sezonul regular ar putea ajuta FCSB să doboare două recorduri all-time. Un număr uriaș de jucători sunt așteptați la echipele naționale pentru acțiunile din această primăvară.

FCSB, aproape să doboare două recorduri all-time. 14 jucători ar fi fost convocați la echipele naționale

Potrivit gsp.ro, nu mai puțin de 14 fotbaliști au șanse mari să primească în această săptămână convocări la echipele naționale, ceea ce ar duce vicecampioana la un prag pe care nu l-a mai atins niciodată. 10 dintre ei ar urma să facă parte din loturile primelor două reprezentative.

Edi Iordănescu și elevii săi vor înfrunta Andorra (25 martie) și Belarrus (28 martie) în debutul campaniei de calificare la Euro 2024, iar pe „tricolorii” mici, conduși de Emil Săndoi, îi așteaptă două amicale extrem de dificile, cu Portugalia și Germania, ultimul înaintea turneului final din vară.

Sursa citată susține că Deian Sorescu ar putea reveni în grațiile lui Iordănescu junior, în condițiile în care a avut prestații solide în tricoul roș-albastru și poate acoperi mai multe poziții. O surpriză ar putea fi reprezentată de convocarea lui Adrian Șut, în vreme ce Darius Olaru se află deja în circuitul naționalei, la fel ca Florinel Coman, care pare să se apropie de forma ce l-a consacrat. Extrema stângă ar putea profita și de o eventuală absență a lui Valentin Mihăilă, care și-a pierdut postul de titular la Parma.

Cordea, sub semnul întrebării

Cât despre naționala de tineret, Ștefan Târnovanu ar avea mari șanse să câștige lupta cu Horațiu Moldovan pentru cel de-al treilea portar din lot, în condițiile în care rapidistul a comis-o grav la Ovidiu, fiind coautor la golul lui Mazilu, decisiv pentru victoria Farului. Pantea, Miculescu și Radaslavescu ar putea fi la rândul lor convocați pentru aceste partide de verificare.

Și Octavian Popescu e aproape sigur că va îmbrăca tricoul echipei naționale, dar nu știe încă dacă se va alătura primei reprezentative sau celei U21. Singurul asupra căruia planează un mare semn de întrebare este Andrei Cordea, care a fost selecționat toamna trecută, dar acum riscă să nu mai intre în vederile lui Edi Iordănescu din cauza randamentului scăzut.

Patru străini de la FCSB ar putea fi convocați

Un al doilea record ține de numărul jucătorilor străini pe care FCSB i-ar putea trimite la loturile naționale. Patru dintre aceștia ar fi aproape să primească mult așteptatele convocări, în frunte cu Andrea Compagno, aflat pe lista preliminară a lui Roberto Mancini pentru debutul Italiei în campania de calificare la Euro 2024.

Tamm și Radunovici vor fi, cel mai probabil, în loturile Estoniei și Muntenegrului, iar Boban Nikolov speră să nu fi ieșit din vederile selecționerului Macedoniei pentru faptul că a prins rar echipa la FCSB.

Urmăriți Playsport.ro și pe