FCSB schimbă radical strategia și renunță la jucătorii consacrați. Gigi Becali se orientează spre fotbaliști de perspectivă

Robert Zanfir / 27.06.2022, 17:13
FCSB schimbă radical strategia și renunță la jucătorii consacrați. Gigi Becali se orientează spre fotbaliști de perspectivă

Gigi Becali a luat decizia de a-i chema la prima echipă a FCSB pe Alexandru Pantea (18 ani), Aurelian Ciuciulete (19 ani), Andrei Pandele (18 ani) și Andreas Chirițoiu (18 ani). Toți cei patru jucători au participat la Campionatul European U19, de zilele trecute. România a terminat grupa pe ultimul loc, cu trei eșecuri.

FCSB merge în continuare pe cartea tinerilor, deși rivalele din campionat nu au ratat cursa întăririlor din această vară. CFR Cluj și Rapid par să se fi mișcat cel mai bine la acest capitol. Totuși, Gigi Becali are încredere în tinerii care i-ar putea aduce, ulterior, plus-valoare nu doar în jocul echipei, ci și în buget.

Gigi Becali se orientează spre fotbaliști de perspectivă. I-a chemat la echipa mare a FCSB pe internaționalii U19

Rămas fără Vinicius și Andrei Miron, dar și fără Iulian Cristea, accidentat pentru o lungă perioadă, Toni Petrea se va trezi la antrenamente cu puștii Alexandru Pantea, Aurelian Ciuciulete, Andrei Pandele și Andreas Chirițoiu. Cei patru au jucat la Euro U19 din Slovacia, unde echipa lui Adrian Văsâi a dezamăgit și s-a clasat pe ultimul loc al grupei, cu trei eșecuri.

Cei patru sunt născuți în 2003 și vor fi eligibili pentru regula U21 timp de trei sezoane. Cu excepția lui Ciuciulete, care a prins doar două jocuri, ceilalți trei au jucat în toate cele trei partide, cu Italia, 1-2, cu Franța, 1-2, și cu Slovacia, 0-1.

Mihai Stoica: Au dat randament, nimeni nu le poate reproșa nimic

Naționala lui Adrian Văsâi ar fi avut nevoie de o remiză în ultiam partidă, cu Slovacia, pentru a se califica la barajul pentru Campionatul Mondial U20. „Tricolorii” au fost învinși la ultima fază, în urma unei partidei în care au dezamăgit.

Mihai Stoica le ia apărarea jucătorilor FCSB, pe care i-a pus alături de Robert Popa, MVP-ul naționalei la turneul final.

„Eu sunt mulțumit pentru doi jucători de-ai noștri, Pandele și Ciuciulete, mai ales Pandele. Pentru mine au fost, alături de Popa, jucătorii care au dat randament și nimeni nu le poate reproșa nimic.

În rest, ce a fost, jucătorii de atac… efectiv un haos total. Fiecare a făcut ce a vrut, fiecare a jucat pentru el. De aia am ieșit lamentabil împotriva unui adversar…”, a declarat Mihai Stoica, potrivit Orangesport.

Joyskim Dawa şi Rachid Bouhenna sunt achizițiile din această vară reușite de Gigi Becali.