Federația din Kosovo nu renunță după decizia UEFA în privința României. “Vom face plângere la toate autoritățile competente”

Cristian Stan 20.09.2023, 21:38
Federația din Kosovo nu renunță după decizia UEFA în privința României. “Vom face plângere la toate autoritățile competente”

Comisia de Disciplină a UEFA a sancționat FRF cu suma de 52.000 euro, în urma incidentelor de la partida România – Kosovo.

În ciuda faptului că este cea mai mare amendă pe care forul ce conduce fotbalul românesc trebuie să o achite în această campanie, Federația din Kosovo vrea sancțiuni mult mai drastice.

Decizia UEFA, contestată de kosovari

Partida România – Kosovo din preliminariile pentru EURO 2024 a fost întreruptă pentru 50 minute, din cauza scandarilor și a banner-ului „Kosovo e Serbia”. Partida s-a reluat, în cele din urmă, iar pe teren s-au impus jucătorii antrenați de Edi Iordănescu, scor 2-0.

Comisia de Disciplină a UEFA a luat la cunoștință scandalul de pe Arena Națională, motiv pentru care a demarat o anchetă asupra FRF. S-au analizat mai multe capete de acuzare, precum mesaje provocatoare de natură ofensatoare, comportament rasist, aprinderea de torțe, aruncarea de obiecte pe teren și blocarea zonelor de acces publice, iar vedictul a fost anunțat în cursul zilei de azi.

S-a decis o amendă în valoare de 52.000 euro și, totodată, disputarea partidei România – Andorra cu porțile închise (vor avea acces doar copiii sub 14 ani). Decizia UEFA nu este pe placul Federației din Kosovo, cea care a transmis că va face tot ce este legal posibil pentru ca România să primească pedeapsă maximă.

Federația de Fotbal din Kosovo își exprimă nemulțumirea față de decizia Comisiei de Disciplină a UEFA de a pedepsi Federația Română de Fotbal cu 50.000 de euro și un meci fără spectatori.

Ne vom continua cursul legal și vom face plângere la autoritățile UEFA competente, cerând ca pedeapsa împotriva Federației Române de Fotbal să fie cea mai mare posibilă, nu doar financiar, ci și în alte modalități, pentru a servi drept exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă astfel de insulte rasiste împotriva unei memebre a Federației și împotriva unei țări recunoscute internațional.

Federația cere UEFA, prin intermediul pedepselor împotriva Federației Române, astfel încât fiecărei Federații, fiecărui grup de fani sau oricărui alt grup, să le fie clar că statul Kosovo, echipa națională Kosovo și Federația Kosovară de Fotbal, trebuie tratate cu respect, așa cum se întâmplă cu oricare altă țară, echipă națională, sau oricare altă Federație Europeană care este membră UEFA”, este comunicatul FFK, citat de Telegrafi.

Urmăriți Playsport.ro și pe