Federația Română de Handbal a pregătit oferta pentru înlocuitorul lui Adi Vasile pe banca naționalei feminine. Cu ce salariu lunar îl ademenesc pe selecționerul dorit

Gabriel-Alexandru Ioniță / 02.06.2022, 17:36
Federația Română de Handbal a pregătit oferta pentru înlocuitorul lui Adi Vasile pe banca naționalei feminine. Cu ce salariu lunar îl ademenesc pe selecționerul dorit

Federația Română de Handbal va demara negocierile cu un nou antrenor în vederea înlocuirii lui Adi Vasile din funcția de selecționer al naționalei feminine. Actualul tehnician mai are contract până la finalul acestei luni, iar noul președinte al FRH, Constantin Din, nu dorește să îi prelungească înțelegerea.

Federația Română de Handbal va negocia cu Florentin Pera, actualul antrenor de la ȚSKA Moscova

El are deja pregătită și o variantă de înlocuire rapidă a lui Adi Vasile. Potrivit gsp.ro, Florentin Pera, actualul antrenor al celor de la ȚSKA Moscova, este principalul favorit pentru a fi numit în funcția de selecționer al naționalei feminine de handbal a României.

Tehnicianul în vârstă de 42 de ani mai are un an de contract în Rusia, dar, din cauza războiului din Ucraina, el ar dori să plece de la Moscova. Florentin Pera se află în aceste zile la Timișoara, orașul natal, unde a venit în vacanță. Conform sursei citate, el va avea vineri o întâlnire cu președintele FRH, Constantin Din, în vederea unei posibile colaborări.

Pe de altă parte, el trebuie să le dea și rușilor de la ȚSKA Moscova, până săptămâna viitoare, un răspuns privitor la viitorul său pe banca echipei cu care a câștigat Cupa Rusiei și a terminat pe locul 2 în campionat, după Rostov, în sezonul recent încheiat.

Lui Florentin Pera i se va propune un contract până în 2024, cu un salariu lunar de aproximativ 6.000 de euro, plus anumite bonusuri de performanță.. Iar obiectivul principal va fi reprezentat de calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris. De asemenea, vor exista obiective intermediare la Campionatul European din acest an și la Campionatul Mondial 2023. În cazul în care cele două părți vor ajunge la o înțelegere, contractul lui Florentin Pera ar urma să intre în vigoare de pe 1 iulie.

În prezent, antrenorul român are la ȚSKA Moscova un salariu de circa 8.000 de euro pe lună, plus bonusuri de performanță. În perioada în care a antrenat la Râmnicu Vâlcea, el a încasat 6.000 de euro lunar.

Rezultatele lui Adi Vasile pe banca naționalei feminine de handbal a României

Adi Vasile a calificat naționala feminină de handbal a României la Campionatul European care se va disputa în acest an, în perioada 4-19 noiembrie, în Slovenia, Muntenegru și Macedonia de Nord. România a picat la tragerea la sorți în grupa C, alături de Franța, Olanda și Macedonia de Nord. Partidele din această grupă se vor juca la Skopje.

Pe lângă această performanță, fostul selecționer a fost artizanul a două dezamăgiri pentru handbalul feminin românesc. Țara noastră a ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din vara anului trecut. De asemenea, a ocupat doar locul 12 la Campionatul Mondial din Spania. Din aceste motive, Federația Română de Handbal a decis să nu îi prelungească înțelegerea și să caute un alt selecționer în această perioadă.

E scandal mare la CSM București după ratarea titlului la handbal. Adi Vasile bănuiește că s-au petrecut lucruri necurate