„Felicitări Ungariei! Politicienii stau și dorm, se face totul pe blat”. Reacția lui Ganea în scandalul „Ungaria Mare”. EXCLUSIV

Iosif Pintilie 22.03.2023, 14:06
„Felicitări Ungariei! Politicienii stau și dorm, se face totul pe blat”. Reacția lui Ganea în scandalul „Ungaria Mare”. EXCLUSIV

Federația Maghiară de Fotbal a anunțat luni că a primit acordul din partea UEFA pentru a putea afișa, pe stadioane, harta Ungariei mari, care conține și zone din România, cum ar fi Banatul sau Ardealul. Vestea a surprins pe toată lumea.

FRF s-a apărat, zicând că informați este una greșită. Playsport l-a contactat pe Ionel Ganea, fostul jucător al echipei naționale, care a vorbit despre acest subiect.

Playsport a publicat astăzi, în exclusivitate, documentele trimise de UEFA la Budapesta.

Ionel Ganea: ”Politicienii stau și dorm”

”Ganezul” felicită guvernul maghiar pentru demersurile pe care le face, în spirit patriot. În același timp, Ganea atacă politicienii români, considerând că aceștia nu sunt interesați de integritatea țării.

”Ce să zic, felicitări ungurilor că își apără țara, culorile. Dacă oamenii sunt patrioți, mie mi se pare normal ce fac. Niciun român, politician, nu comentează nimic, nu îî interesează nimic.

UEFA să nu mai vină cu zolinca aia: Nu rasismului. Să dispară, să nu o mai afișeze pe stadioane. E ceva periculor, politic, nu înțeleg cum ei, UEFA, care sunt contra rasismului, au acceptat așa ceva. Cum să oficializezi tu, UEFA, harta lor. Nu e țară europeană, nu e o țară pe care să o recunoască cineva de drept.

Își apără interesele. Dacă politicul nostru stă și doarme… Am înțeles că vor să cumpere și tezaurul românesc… Se cumpără așa, pe blat…”, ne-a spus Ionel Ganea, în exclusivitate.

Anunțul MLSZ

MLSZ, Federația Maghiară de Fotbal, a anunțat luni că UEFA le permite să afișeze harta Ungariei mari pe stadioane, dar fără alte simboluri. Decizia poate reprezenta o problemă pentru integritatea teritorială a României, având în vedere că o bună parte din teritoriile ”revendicate” de maghiari în noua hartă sunt teritorii ale statului nostru.

„În ceea ce priveşte permiterea afişării simbolului istoric, MLSZ a solicitat o poziţie clară de la UEFA şi FARE. Acceptând argumentul MLSZ, cele două organizaţii au recunoscut că doar culorile hărţii istorice a Ungariei şi ale blazonului Árpád nu constituie un comportament rasist, dar acest lucru nu se aplică simbolurilor şi inscripţiilor suplimentare plasate pe drapele, precum şi scandărilor fanilor. Ca urmare a negocierilor, federaţia va permite introducerea în stadion a bannerelor care simbolizează respectul pentru Ungaria istorică şi solidaritatea cu suporterii de peste graniţă.

În același timp, fanii noștri ar trebui să știe că dacă un mesaj rasist sau politic este pus pe drapel, atașat lui sau pe lângă el, va duce la măsuri disciplinare, astfel fanii noștri se protejează pe ei, alți fani din jurul lor, în mod contrar fac rău atât echpei cât și precepției asupra fotbalului maghiar. Pe lângă asta, Federația cere fanilor să se abțină de la toate formele de ură sau excludere. Ura nu este o cale!”, se arată în comunicatul publicat de MLSZ.

Urmăriți Playsport.ro și pe