Fenomen: are doar 28 de ani și deja e antrenor în prima ligă! Povestea tânărului care nu a jucat, dar antrenează

Gabriel Peneș 20.01.2021, 19:38
Fenomen: are doar 28 de ani și deja e antrenor în prima ligă! Povestea tânărului care nu a jucat, dar antrenează

Echipa belgiană Beerschot are un tehnician aparte. Fenomen: are doar 28 de ani și e deja antrenor în prima ligă! Will Still l-a înlocuit la comanda formației pe Hernan Losada. El are o poveste aparte, pentru că nu a jucat fotbal niciodată.

Fenomen: are doar 28 de ani și deja e antrenor în prima ligă!

Will Still este e antrenor în prima ligă belgiană. El a devenit, la 28 de ani, 3 luni și 6 zile, cel mai tânăr antrenor din istoria ligii profesioniste de fotbal din Belgia. Still a fost numit la conducerea tehnică a echipei Beerschot ce ocupă locul 10 în Pro League. Interesant este că Still, născut în Belgia, dar cu părinți englezi, nu a activat niciodată ca jucător profesionist. Dar s-a apucat de antrenorat la o vârstă fragedă, parcurgând mai multe etape.

La nici 21 de ani era analist video la St Truiden, sub comanda tehnicianului Yannick Ferrera. L-a urmat pe acesta la Standard Liege, dar, după un an, cei doi au fost demiși. Asta, deși Standard a cucerit Cupa Belgiei. În 2017, Still a făcut un pas înainte: a devenit antrenor secund la Lierse, echipă din a doua divizie belgiană. După ce clubul a dat faliment, Still a ajuns la Beerschot, fiind în colectivul de tehnicieni cu care mica formație din Anvers a promovat în prima ligă belgiană

Are 28 de ani și e antrenor în prima ligă!
Are 28 de ani și e antrenor în prima ligă!

Povestea tânărului care nu a jucat, dar antrenează

La jumătatea acestei luni,  Still l-a înlocuit ca „principal” pe argentinianul Hernan Losada. Acesta a părăsit-o pe Beerschot pentru a prelua echipa americană DC United, din Major League Soccer. În ciuda vârstei sale, Will Still a mai antrenat deja ca antrenor principal la nivel profesionist. Se întâmpla, însă, în  în liga secundă belgiană, la Lierse, în 2017, când avea doar 24 de ani. Conform digisport.ro, cel mai tânăr antrenor din istoria Premier League este Attilio Lombardo. La 30 de ani, 2 luni și 8 zile, în sezonul 1997 – 1998, acesta a fost interimar pe banca celor de la Crystal Palace, timp de șapte partide.

În Serie A, recordul pentru cel mai tânăr tehnician rezistă de aproape 90 de ani, din sezonul 1931-1932, Leopoldo Conti a pregătit-o pe Pro Patria, la vârsta de 30 de ani, 5 luni și 8 zile. În Bundesliga Julian Nagelsmann, supranumit „Baby Mourinho”, deține recordul, începându-și cariera de antrenor la Hoffenheim la 28 de ani, 6 luni și 21 de zile. Dar Will Still e mai tânăr cu trei luni și decât acesta.

Urmăriți Playsport.ro și pe