”Fenomenul” David Popovici, explicat de specialist! Interviu-special cu Camelia Potec: glorie, medalii și trudă pentru J.O. de la Paris! Doar la Playsport LIVE!

Sorin Chiriac 23.12.2022, 18:00

Așa cum am promis, în acest final de an realizăm, la Playsport LIVE, interviuri-speciale cu președinții celor mai importante federații sportive din România. După ce șeful Federației Române de Tenis, George Cosac, care ne-a acordat un interviu special, a venit rândul unei alte personalități care reprezintă România la cel mai înalt nivel. Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern și totodată vicepreședine al COSR,Camelia Potec, a acceptat o discuție liberă, la mai puțin de 48 de ore de la revenirea din Australia.

David Popovici: ”Am luat medalie, mi-am întrecut așteptările! O să ne pregătim serios pentru anul viitor, la Otopeni!”

Delegația României, în frunte cu starul natației mondiale, David Popovici, a participat la Melbourne la Campionatele Mondiale de Înot în bazin scurt, de unde nu s-a întors cu mâna goală. David a încheiat sezonul competițional în stil de mare campion. Românul a cucerit medalia de argint în proba de 200 de metri. Revenit în România, David Popovici a vorbit despre experiența de la Campionatul Mondial de înot în bazin scurt de la Melbourne.

Fericit după câștigarea medaliei de argint, campionul român este hotărât să se specializeze în cursele scurte. David vrea ca anul viitor, la Campionatul European în bazin scurt de la Otopeni, să domine competiția: ”Am luat şi o medalie, mi-am întrecut aşteptările cu extrem de mult şi e un început foarte bun pentru înotul în 25 de metri. Mă gândesc să mai continui în bazin scurt. Deşi mi-am dovedit că sunt mult mai bun decât credeam, tot nu îmi place! Sunt foarte curios ce o să se întâmple la anul, în Europenele de bazin scurt, care o să se ţină la noi la Otopeni. O să ne pregătim serios! Se va vedea diferenţa. E plăcut că am reuşit să mă surprind“.

Câte medalii își propun Potec și Federație de Natație la Paris 2024

David Popovici a avut un an competițional fabulos. În 2022 el a cucerit medaliile de aur la 100 şi 200 de  metri liber la Europenele de seniori, dar şi la Mondialele de seniori în bazin olimpic. În ciuda performanțelor excepționale, David are planuri mari și pentru anul viitor. Principalul obiectiv al său este Campionatul Mondial în bazin olimpic din Japonia. Competiția va avea loc în perioada 18-25 iulie, la Fukuoka.

Discuția cu marea noastră campioană, Camelia Potec, nu s-a limitat doar la David Popovici, ci la sportul în apă în general. Președintele FRNPM a vorbit și despre ceilalți componenți ai lotului național, despre juniorii de senzație care vin din urmă și, cel mai important, ce așteptări avem de la Olimpiada de la Paris, de peste un an și jumătate. Discuția a alunecat firesc și spre competițiile ce vor fi organizate de România anul viitor, despre construirea de noi bazine, ambele în strânsă legătură cu finanțarea.

Interviu de excepție cu Camelia Potec, la Playsport LIVE, AZI, de la 18:00!

Emisiunea Playsport LIVE din această seară este de neratat! Camelia Potec a fost în formă maximă, amintindu-ne de sportiva de excepție de la Atena! Șefa înotului românesc nu a ocolit niciun subiect propus de jurnalistul Sorin Chiriac și a răspuns cu multă sinceritate la toate întrebările!

Playsport LIVE este programat în fiecare săptămână, luni, marți și vineri, de la 18:00. Emisiunea poate fi urmărită pe site-ul www.playsport.ro, pe pagina de Facebook și pe canalul nostru de YouTube: https://bit.ly/3KzyUKl.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe