FIFA declanșează nebunia! Vom avea Mondial din doi în doi ani. „Nu este o idee bună”

Bordei Radu / 19.10.2021, 23:15
FIFA declanșează nebunia! Vom avea Mondial din doi în doi ani. „Nu este o idee bună”

Nu mai este o glumă: FIFA chiar intenționează să organizeze Mondial din doi în doi ani. Inițiativa la care lucrează Arsene Wenger prinde tot mai mult contur și forul internațional pare decis să îl pună în aplicare. Nu este o idee pe placul tuturor, există foarte mulți oameni care se opun.

Cei de la FIFA le-ar fi comunicat deja Federațiilor despre intenția lor. Forul internațional ar fi trimis și diverse grafice cu planurile stabilite. Astfel, oficialii de la Nyon încearcă să prevină toate criticile care vor veni, mai ales din partea Federațiilor europene.

Mondial din doi în doi ani. FIFA este gata să facă revoluție în fotbal

Naționala României mai are o speranță de a ajunge la Campionatul Mondial, dacă ratează prezența la Qatar. Cu un mondial din doi în doi ani șansele să participe la un turneu final cresc.

Arsene Wenger lucrează la idee de mai mult timp. Fostul manager de legendă a lui Arsenal este convins că această idee va ajuta fotbalul să se reinventeze și să capteze interesul tinerilor. Chiar dacă a fost criticat pentru această inițiativă, francezul a insistat și cei de la FIFA sunt gata să o pună în aplicare.

Federațiile au primit graficele cu planurile celor de la FIFA, care vor să aplice ideea, din 2026. Mai mult, forul internațional a ținut să demonstreze că o asemenea idee ar fi mai puțin obositoare pentru fotbaliști. Aceștia s-ar deplasa mai puțin, conform calculelor specialiștilor din Elveția.

Europa se revoltă. UEFA anunță că nu suține proiectul

Marile forțe din Europa nu privesc cu ochi buni această inițiativă. Efortul suplimentar pe care ar trebui să îl depună fotbaliștii este principalul argument. „Este o nebunie” a declarat și Jurgen Klopp. Legendarul Paolo Maldini a criticat această idee.

În primul rând se strică tradiția acestei competiții. Nu ar mai fi ceva unic, ceva cu adevărat valoros. Nu mai zic de efortul mental și fizic pentru jucători, dar ar reprezenta o problemă și pentru cluburi. Jucătorii, Federațiile, toți sunt conștienți că beneficiile sunt mult mai mici în comparație cu efectele negative, crede legenda lui Milan

Având în vedere impactul major pe care această reformă ar putea să-l aibă asupra fotbalului în întregul său, constat cu mirare că FIFA pare să lanseze o campanie de PR prin care împinge această propunere, în timp ce confederațiilor, asociațiilor naționale, ligilor, cluburilor, jucătorilor sau antrenorilor, nu li s-a prezentat acest plan, a declarat și președintele UEFA, Aleksander Ceferin