FIFA îl umple de bani pe Răzvan Burleanu! Salariu uriaș timp de patru ani

Marian Cărăvan / 20.04.2021, 16:57
FIFA îl umple de bani pe Răzvan Burleanu! Salariu uriaș timp de patru ani

Președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, este începând de azi, 20 aprilie, membru în Consiliul FIFA. Mandatul său, care se întinde până în 2025, echivalează cu poziția de membru al Comitetului Executiv UEFA. Din această poziție, Răzvan Burleanu va câștiga aproximativ un milion de euro în următorii patru ani!

FIFA îl umple de bani pe Răzvan Burleanu!

Răzvan Burleanu și-a anunțat încă de anul trecut intenția de a candida la funcția de membru în Consiliul FIFA. Președintele FRF a devenit marți cel mai tânăr membru al acestui consiliu. Acest mandat echivalează și cu poziția de membru al Comitetului Executiv UEFA.

Din nou sa postură, Răzvan Burleanu va da o lovitură financiară. Potrivit ultimelor informații, el va încasa aproximativ 210.000 de euro anual. În contextul în care ar urma să facă parte din Consiliul FIFA până în 2025, Burleanu va câștiga aproape un milion de euro. FIFA îl umple de bani pe Răzvan Burleanu.

Prezența în Consiliul FIFA este o performanță pentru diplomația sportivă a României, iar pentru managementul sportiv este cea mai înaltă recunoaștere, de aceea voi face tot ceea ce este posibil cu cea mai înaltă responsabilitate ca, alături de președintele UEFA și de ceilalți 7 colegi din Consiliul UEFA, să pot reprezenta interesele fotbalului european și al altor federații naționale non-europene care împărtășesc aceeași viziune cu UEFA”, a declarat Răzvan Burleanu.

Mandatul lui Răzvan Burleanu a fost confirmat marți, 20 aprilie, în cadrul celui de-al 45-lea Congres UEFA, desfășurat la Montreux, Elveția. Burleanu a candidat din partea UEFA la funcţia de membru în Consiliul FIFA.

FIFA il umple de bani pe Razvan Burleanu! Salariu urias timp de patru ani
FIFA il umple de bani pe Razvan Burleanu! Salariu urias timp de patru ani

Burleanu ia atitudine împotriva Superligii Europene

Noul proiect al marilor cluburi a bulversat lumea fotbalului. Cele 12 echipe fondatoare doresc crearea unei noi competiții europene, exclusiviste. Superliga Europeană ar transforma Champions League într-o întrecere de mâna a doua. Președintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a declarat împotriva acestui proiect.

Din punctul meu de vedere, cluburile care vor face pasul spre această competiţie au interese exclusiv financiare. (…) Prin urmare, nu cred că pe termen mediu şi lung o asemenea competiţie poate să aibă succes, mai ales că atât UEFA, FIFA, cât şi cele trei asociaţii naţionale şi ligile din ţările respective au avut o poziţie fermă: orice club care va participa în această competiţie va fi exclus, atât din competiţiile europene, cât şi din competiţiile interne”, a declarat Burleanu, la Europa FM.

Cele 12 cluburi fondatoare ale Superligii Europene sunt: Manchester United, Manchester City, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Liverpool, Juventus, AC Milan, Inter, Real Madrid, Barcelona şi Atletico Madrid. Adică, 6 din Anglia, 3 din Italia și 3 din Spania. Doar Bayern și PSG lipsesc de la această „masă a bogaților”, deocamdată.