Final de drum pentru Eugen Trică. Fostul antrenor al Craiovei a fost pus pe liber și de Viitorul Pandurii

Ștefănescu Dragoș 28.04.2022, 16:54
Final de drum pentru Eugen Trică. Fostul antrenor al Craiovei a fost pus pe liber și de Viitorul Pandurii

Viitorul Pandurii Târgu Jiu nu a reușit calificarea în play-off-ul Ligii a 2-a iar tensiunile sunt tot mai mari în cadrul clubului. Prima ”victimă” este chiar antrenorul Eugen Trică. Acesta a fost demis după nici 6 luni petrecute la cârma echipei vâlcene.

Eugen Trică a fost demis de la Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Viitorul Pandurii Târgu Jiu a ratat accederea în play-off-ul Ligii a 2-a, iar acest lucru s-a resimțit imediat în cadrul clubului. În ultima perioada, situațai de la echipa vâlceană a fost tot mai tensionată.

Conform celor de la liga2.prosport.ro, prima ”victimă” a disensiunilor de la Târgu Jiu este antrenorul Eugen Trică. El a fost demis de la conducerea tehnică a echipei după nici 6 luni de la instalare. Se pare că decizia a fost luată chiar de patronul clubului, Nicolae Sarcină. Acesta nu mai avea o relație bună cu Trică datorită rezultatelor slabe ale echipei. Totodată, cei doi au avut mai multe divergențe și din cauza problemelor financiare ale clubului. Staff-ul tehnic dar și fotbaliștii nu au primit toți banii, iar Trică i-a cerut explicații patronului pentru această situație.

Viitorul Pandurii Târgu Jiu cu Eugen Trică pe banca tehnică a obținut trei victorii și două remize, dar a înregistrat și două înfrângeri. Echipa vâlceană ocupă locul 3 în play-out-ul Ligii a 2-a, la 10 puncte în spatele liderului FC Buzău.

Pentru Eugen Trică nu a fost prima aventură din acest an la Viitorul Pandurii. Prima sa experiență la echipa vâlceană a început în startul sezonului și a durat până în octombrie 2021. Atunci, antrenorul a primit o ofertă din partea celor de la FC U Craiova 1948 și a părăsit echipa din Târgu Jiu.

Jucătorii cu salarii mari vor pleca de la Viitorul Pandurii

Demiterea lui Eugen Trică nu este singura măsură drastică de la echipa Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Jucătorii cu salarii mari au început să primească notificări din partea clubului, iar mesajul este că vor fi dați afară în cel mai scurt timp. Aceste măsrui vin pe fondul intrării în insolvență a clubului vâlcean. Îndepărtarea jucătorilor cu salarii mari este cea mai eficientă metodă a conducerii de a degreva clubul de cheltuieli importante. Printre jucătorii ce au fost notificați se numără și Ciprian Rus (31 de ani). Acesta va pleca cu siguranță de la Târgu Jiu la finalul acestui sezon.

Aceste demersuri ale conducerii l-au revoltat și mai mult pe Eugen Trică, care a explicat că nu poate lucra cu jucători ce sunt amenințați că vor fi dați afară. Se pare că aceasta a fost picătura care a umplut paharul tensiunilor deja existente între conducerea clubului și antrenor.