Final de telenovelă în cazul Hatem Ben Arfa la Rapid. Francezul ar fi acceptat o altă ofertă

Gabriel-Alexandru Ioniță / 15.09.2021, 22:30
Final de telenovelă în cazul Hatem Ben Arfa la Rapid. Francezul ar fi acceptat o altă ofertă

Hatem Ben Arfa este liber de contract de la începutul lunii iulie. Atunci, mijlocașul ofensiv francez în vârstă de 34 de ani s-a despărțit de cei de la Girondins de Bordeaux.

În ultimele zile, în România au existat zvonuri conform cărora fostul fotbalist, printre altele, al lui Olympique Lyon, Olympique Marseille, Newcastle United sau Paris Saint-Germain, ar negocia cu cei de la Rapid.

Hatem Ben Arfa este dorit în continuare de Rapid

Negocierile chiar au fost confirmate de giuleșteni. Antrenorul Mihai Iosif a spus în urmă cu câteva zile că încă așteaptă ca această mutare să se realizeze. Doar că oficialii clubului nu sunt dispuși să îi ofere un salariu foarte mare pentru a nu crea un dezechilibru din punct de vedere financiar în cadrul clubului.

Încă îl așteptăm pe Ben Arfa. Nu a căzut încă transferul! Sper să nu fie ca Julio Baptista la CFR Cluj. Noi nu vrem să depășim bugetul, indiferent de nume. Asta e o discuție pe care am avut-o cu președintele și cu patronul”, a spus antrenorul Rapidului la Digi Sport.

Era însă destul de greu de crezut că formația din Giulești își va putea permite să îi plătească lui Ben Arfa un salariu pe măsura celui pe care îl avea la Bordeaux. Iar acest lucru s-a confirmat în ultimele zile. Acesta este motivul pentru care nu a mai venit nicio veste dinspre conducerea rapidistă în legătură cu acest subiect.

Fotbalistul francez este foarte aproape de un transfer la Esperance de Tunis

Mai mult, se pare că Ben Arfa este foarte aproape de a semna cu o altă echipă. Potrivit L’Equipe, fotbalistul francez se află în negocieri avansate cu cei de la Esperance de Tunis. Campioana Tunisiei este una dintre cele mai mari echipe din fotbalul african și ar avea capacitatea financiară de a-i plăti salariul lui Ben Arfa.

Negocierile par extrem de aproape în acest moment de a se materializa. Rapidul ar mai avea totuși o șansă. Esperance are doar câteva ore la dispoziție pentru a oficializa această mutare. Asta pentru că pe 16 septembrie se încheie perioada de transferuri în Tunisia.

Conform sursei citate, Ben Arfa ar urma să aibă în Tunisia un salariu de 66.000 de euro pe lună. Ceea ce reprezintă puțin mai mult de jumătate față de cât câștiga la Bordeaux, respectiv 120.000 de euro pe lună. Și totuși, mult mai mult decât ar putea să îi ofere Rapidul sau orice altă echipă din România în acest moment.