Fiul lui Gică Popescu nu s-a consultat cu tatăl său înainte de a lua cea mai importantă decizie din cariera sa de până acum

Gabriel-Alexandru Ioniță / 21.09.2022, 19:25
Fiul lui Gică Popescu nu s-a consultat cu tatăl său înainte de a lua cea mai importantă decizie din cariera sa de până acum

Fiul lui Gică Popescu, Nicolas, fundaș central și mijlocaș defensiv în vârstă de 19 ani, a plecat în această vară de la Farul Constanța, clubul controlat în mare măsură de unchiul său, Gică Hagi, și a semnat cu FC Voluntari. La acel moment, a fost o mutare care a ridicat unele semne de întrebare, în condițiile în care tatăl său este chiar președintele clubului de la malul mării.

Nicolas a dezvăluit că nu s-a consultat cu Gică Popescu înainte de a decide să plece la FC Voluntari

Acum, Nicolas Popescu a dorit să demonteze orice fel de speculație și a explicat că a fost exclusiv decizia sa să plece de la Farul. Astfel, el „a dat din casă” și a spus practic că nu a vorbit cu tatăl său despre acest subiect, ci a luat decizia, una foarte importantă pentru viitorul său fotbalistic, de unul singur.

De asemenea, el a vorbit și despre faptul că este adesea comparat cu tatăl său, lucru care nu îl deranjează neapărat, cu toate că și-ar dori ca lumea să vorbească doar despre reușitele sale de pe teren.

„A fost strict dorința mea, nu m-a împins nimeni de la spate. Eu am vrut să mă transfer la Voluntari. Nu e complicat, dar eu sper ca de acum înainte lumea să mă perceapă ca Nicolas Popescu, nu băiatul lui Gică Popescu. Încerc să-mi creez un nume pentru mine și vreau să arăt lumii ce poate să facă Nicolas Popescu nu fiul lui Gică Popescu.

Când eram mic mă mai afecta comparația, dar acum sunt liniștit. Sper doar să am șansa pentru a arăta de ce sunt în stare. Am anumite lucruri în comun, dar mă simt diferit față de el, cu profil ofensiv față de tată. Mă consider mai tehnic, el era mai puternic, dar eu mă consider mai fin. Și el mi-a spus asta.

Îmi doresc și eu să performez, să urc pas cu pas și să ajung într-o zi la o echipă mare din Europa. Plus că mi-aș dori și o calificare cu naționala la un turneu final”, a spus Nicolas Popescu potrivit digisport.ro.

„Baciul” are planuri mari la Farul în acest sezon

Gică Popescu a vorbit recent despre obiectivele pe care le au „marinarii” în acest sezon, pe care l-au început foarte bine. Fostul căpitan al Barcelonei nu a ascuns faptul că speră chiar la câștigarea titlului în Superligă.

„Datorită modelului competiţional şi distanţa dintre echipe se va micşora, de fapt bătălia finală se va da în play-off. Nu ne-am gândit nicio clipă la câştigarea campionatului, asta nu înseamnă că nu ne-am dori.

Ne-am dori din tot sufletul să putem să obţinem o nouă performanţă de a fi campioni. Obiectivul nostru este intrarea în play-off, vrem să acumulăm cât mai repede punctele necesare, pentru a sta liniştiţi în returul campionatului”, a spus recent președintele Farului, în cadrul unui eveniment organizat la sediul Comitetului Olimpic și Sportiv Român.