Florentin Petre visează să fie antrenorul lui Dinamo. ”Mai devreme sau mai târziu voi ajunge acolo”

Ioan Valentin Oprea 29.05.2023, 13:00
Florentin Petre visează să fie antrenorul lui Dinamo. ”Mai devreme sau mai târziu voi ajunge acolo”

Fostul jucător emblematic al „câinilor roşii”, Florentin Petre, visează să revină la gruparea din Şoseaua Ştefan cel Mare. Acesta speră ca va deveni, într-o zi, antrenor la Dinamo şi îi va ajuta pa alb-roşii să ajungă la performanţele de altădată.

Într-un scurt interviu acordat pentru Playsport.ro, Florentin Petre s-a arătat încrezător în şansele trupei lui Ovidiu Burcă de la barajul de promovare, cu FC Argeş. Chiar dacă recunoaşte cu piteştenii pleacă cu prima şansă, fostul mijlocaş de bandă al „câinilor” roşii afirmă că Dinamo poate răsturna calculele hârtiei.

Aşa cum am spus mereu, mai devreme sau mai târziu voi ajunge să antrenez Dinamo”, a declarat, cu multă siguranţă în glas, Florentin Petre.

Are încredere în trupa lui Burcă

Acesta se aşteaptă la un joc deschis pe „Arena Naţională”, în prima manşă a întâlnirii dintre Dinamo şi FC Argeş. Petre laudă forma bună de moment a formaţiei din Şoseaua Ştefan cel Mare şi subliniază rolul important pe care l-a jucat Ovidiu Burcă în resuscitarea echipei.

Mă bucur foarte tare pentru cei de la Dinamo. Au trecut printr-o perioadă foarte grea. Va fi foarte greu să câştige dubla cu FC Argeş, dar nimic nu e imposibil. Fiecare echipă are şansa ei. Dinamoviştii au muncit extraordinar de mult şi vreau să-i felicit pentru rezultatele pe care le-au avut. Orice se poate întâmpla în acest baraj”, a mai punctat Florentin Petre.

Încântat de ritmul de joc din Superligă

Ajuns la vârsta de 47 de ani, fostul tricolor remarcă o creştere a fotbalului românesc în ultimii ani şi se arată încântat de ritmul de joc din Superligă. Câştigarea titlului de către Farul nu l-a luat deloc prin surprindere pe Florentin Petre, care elogiază munca depusă de Gică Hagi la Constanţa.

A fost un final de campionat foarte frumos, disputat, care mi-a plăcut foarte mult. Adevărul e că s-a crecut mult, mai ales în ultimii doi ani, cu sistemul nou, cu echipele care sunt, cu valoarea şi calitatea jucătorilor. De antrenori nu mai spun, sunt mulţi antrenori de o reală valoare. Ritmul a fost bun, sunt jucători străini buni şi mă bucur foarte tare pentru Gică”, a mai completat Petre.

Tinerii de la Farul i-au luat ochii lui Petre

Fostul dinamovist e încântat de fotbalul etalat de Alibec şi compania şi are speranţe că formaţia de la malul mării va repeta forma bună din campionat şi în preliminariile din Champions League. Tinerele talente promovate de Hagi la Constanţa i-au luat, de asemenea, ochii lui Petre.

Victoria Farului nu a fost nicio surpriză, pentru că au avut constanţă în joc tot anul. Farul a avut echilibru, a avut un ritm extraordinar de bun de la început până la sfârşit şi atunci când ai un astfel de ritm, nu ai cum să nu ai rezultate. Sunt foarte bine pregătiţi fizic, au nişte calităţi extraordinare, iar jucătorii tineri sunt mult, mult peste media campionatului”, a explicat Florentin Petre.

Urmăriți Playsport.ro și pe