Florentino Perez dă un nou tun financiar! Sumă exorbitantă pentru noua bijuterie a lui Real Madrid

Ștefănescu Dragoș / 08.12.2021, 17:50
Florentino Perez dă un nou tun financiar! Sumă exorbitantă pentru noua bijuterie a lui Real Madrid

Real Madrid are un sezon excelent, dominând categoric campionatul spaniol. Pe fondul acestei situații favorabile, Florentino Perez dă un nou tun financiar. Suma obținută va fi folosită pentru definitivarea lucrărilor de modernizare a stadionului Santiago Bernabeu.

Florentino Perez dă un nou tun financiar

Real Madrid are un sezon excelent în La Liga. Clubul madrilen domină competiția într-o manieră categorică, având un avans considerabil față de urmăritoarele sale. În Champions League, Real Madrid a reușit calificarea în optimile competiției după un start ezitant.

Pe fondul acestei situații sportive favorabile, Real Madrid a semnat marţi, un nou acord de finanţare pentru lucrările de modernizare a stadionului Santiago Bernabeu. Echipa madrilenă a împrumutat suma de 225 milioane euro, pentru o perioadă de 27 ani şi cu o dobândă de 1,53 la sută, informează agenţia EFE. Conform conducerii clubului, aceste condiţii sunt cele mai bune obţinute vreodată pentru finanţarea pe termen lung a sportului. Împrumutul prevede şi o amânare de rambursare a împrumutului principal. Astfel, Real Madrid nu va înceape rambursarea creditului înainte de 30 iulie 2024.

În plus, operaţiunea a fost realizată fără ca Real Madrid să fie nevoită să prezinte vreun tip de garanţie financiară şi fără să fie introdusă o limitare financiară la nivelul conducerii clubului.

Tehnologii ultra-moderne pe Santiago Bernabeu

Banii obținuți din acest împrumut uriaș vor fi folosiți pentru realizarea unei mari sere subterane. Inițial aceasta nu a fost inclusă în proiectul de renovare al stadionului din cauza complexităţii sale, dar a fost rezolvată tehnologic ulterior.

Această seră va permite retragerea automată a terenului de joc. Prin această tehnologie, gazonul va fi menținut în condiţii optime şi în perfectă stare până la desfășurarea unui nou meci de fotbal. În acest fel, stadionul Santiago Bernabeu va putea găzdui un număr maxim de evenimente fără a fi afectat gazonul.

Transferuri galactice la Real Madrid

Conform englezilor de la Independent, Real Madrid este foarte aproape de a se înțelege cu Antonio Rudiger. Fundașul central german în vârstă de 28 de ani a fost crucial pentru londonezi în campania europeană de sezonul trecut. Campanie care s-a finalizat cu câștigarea UEFA Champions League.

El intră la 1 ianuarie în ultimele 6 luni de contract și pare că nu are de gând să prelungească. Asta deși cei de la Chelsea au făcut demersuri în acest sens. Rudiger pare să fie convins în acest moment că semneze cu Real la vară din postura de jucător liber de contract.

Mai mult, conform sursei citate, fratele său Sahr Senesie, care îi este și impresar, a avut deja o întâlnire cu Florentino Perez și colaboratorii săi încă de luna trecută. Și se pare că s-a ajuns la un acord de principiu între cele două părți.