Florin Motroc, impresionat de Rapid: „Spectacol! Aștept să vină sponsorii”. Cine poate fi „noul Dănuț Lupu” din Giulești

Octavian Vasilescu 15.04.2022, 17:09
Florin Motroc, impresionat de Rapid: „Spectacol! Aștept să vină sponsorii”. Cine poate fi „noul Dănuț Lupu” din Giulești

Fostul mijlocaș Florin Motroc (54 de ani) urmărește toate partidele Rapidului din Bahrain, unde este antrenorul echipei East Riffa Club.

Florin Motroc nu a putut să vină la inaugurarea noului stadion Rapid-Giulești, unde a fost prezent tatăl său, Ion Motroc (85 de ani). Florin Motroc este impresionat de parcursul Rapidului și speră ca patronul Victor Angelescu să atragă sponsori puternici în sezonul următor.

Rapid este lider în play-out și la finalul sezonului ar putea la barajul pentru UEFA Conference League.

Motroc are numai laude pentru Rapid

Îmi place cum arată Rapidul. Adrian Mutu face o treabă foarte bună. Echipa joacă spectaculos, cu dezinvoltură, cred că vor câștiga play-out-ul. Cu puțină șansă ar putea ajunge în preliminariile UEFA Conference League.

Noul stadion arată superb, mă bucur că și tatăl meu a fost prezent la inaugurare. Îmi povestea că în timp ce mergea pe gazon îi veneau în minte imagini de pe vechiul stadion, a fost emoționat. Abia aștept să ajung și eu pe stadion, când o să vin în țară.

La Rapid totul arată bine acum. Așteptăm să vină sponsorii, am tot citit că vor aduce sponsori puternici. În ziua de azi e foarte greu să faci ceva fără bani. Dacă vor avea un buget mai mare în sezonul viitor, cu siguranță vor aduce câțiva jucători importanți și vor ataca play-off-ul. Cu puțină șansă cred că și în acest sezon ar fi putut ajunge în play-off.

Îmi place de Angelescu, mi se pare un tip echilibrat. Văd că există stabilitate în club, asta contează cel mai mult. În fotbalul românesc nu prea mai există bani, iar pentru jucători contează să vadă un club serios, unde salariile sunt plătite la zi. Sunt convins că mulți jucători importanți vor fi atrași de proiectul de la Rapid, deoarece suporterii fac o atmosferă superbă și salariile sunt plătite la timp.

E foarte important că la Rapid au venit embleme precum Daniel Niculae, Cristi Săpunaru. Ai nevoie de identitate, de oameni cu spiritul Rapidului. Niculae a făcut transferuri foarte bune, dar și el a jucat fotbal la viața lui, are ochi buni”, a spus Florin Motroc, pentru Playsport.ro.

Ce jucători de la Rapid l-au impresionat pe Florin Motroc

Florin Motroc este de părere că Rapid are un lot puternic în acest moment. Rareș Ilie (18 ani), Antonio Sefer (21 de ani) și Alex Ioniță (27 de ani) l-au impresionat pe fostul jucător din Giulești.

Motroc spune că Rapid are nevoie de un mijlocaș de creație, în stilul lui Dănuț Lupu, iar Alexandru Ioniță ar putea fi varianta câștigătoare:

Rareș Ilie îmi place foarte mult. Am văzut recent un interviu acordat de el, e un puști cu picioarele pe pământ. E foarte important să rămână așa, pentru că are mult potențial. La fel de mult îmi place și Antonio Sefer, încă de la Liga 2 l-am remarcat.

Sefer m-a impresionat într-un meci Rapid – Metaloglobus, de la Liga 2, disputat la Chiajna. S-a terminat 0-0, după ce Metaloglobus s-a închis foarte bine în zece oameni. Îmi amintesc că Sefer a fost singurul jucător de la Rapid care a încercat să dea la poartă, să rupă cumva echilibrul. Iar golul marcat acum cu FC Botoșani a fost de-a dreptul superb.

Și Ioniță a jucat foarte bine în ultimele meciuri, se vede că se simte bine pe teren. Joacă natural, sper să o țină tot așa. Rapid are nevoie acum de un mijlocaș în stilul lui Dănuț Lupu, creativ, iar Ioniță ar putea fi soluția. Nu știu dacă este suficient de matur acum, pentru că Lupu era un jucător matur când a venit la Rapid.

Ar trebui să mai aducă și un atacant care să marcheze mai des. De asemenea, cred că trebuie să existe dubluri pe fiecare post, așa vor putea ataca fără probleme play-off-ul în sezonul viitor”, a mai declarat Motroc, pentru Playsport.ro.

Rapid a marcat 43 de goluri în acest sezon al Ligii 1. Elevii lui Mutu au o medie de 1,43 goluri pe meci. Adrian Bălan este golgheterul echipei, cu șapte reușite.

Clasament Play-out Liga 1

VIDEO Interviu cu antrenorul de la Rapid, Adrian Mutu

Urmăriți Playsport.ro și pe