Florin Prunea, atac dur după meciul Rapid – Hermannstadt. “E tâlhărie”

George Drafta 05.03.2023, 09:39
Florin Prunea, atac dur după meciul Rapid – Hermannstadt. “E tâlhărie”

Fostul portar al Generaţiei de Aur a comentat fazele litigioase din timpul partidei disputate de Rapid împotriva celor de la Hermannstadt.

Sibienii s-au impus cu 1-0 cu mult noroc după ce adversarii au ratat o lovitură de la 11m în minutele de prelungire.

Prestaţia centralului Viorel Flueran nu a fost pe placul lui Florin Prunea. Care consideră că arbitrul în vârstă de 40 de ani a făcut tot posibilul ca rapidiştii să revină în meci.

„În repriza a doua s-a înclinat terenul uite așa… De zici că o luase la vale terenul. Maniera, în repriza a doua, a fost jenantă. De urgență, astăzi trebuie făcută o ședință. E tâlhărie, sunt legați la ochi? Aici este joc periculos, la faza penalty-ului. Arbitrul are unghiul perfect.

Foarte ușor acordat penalty-ul. Asta e o manieră de arbitraj care nu ar trebui să existe în nicio ligă din România, îmi aduce aminte de alte vremuri. Trebuie urgent o întâlnire între toți președinții de cluburi, conducerea Federației, conducerea Ligii și conducerea CCA. Nu există meci fără greșeală de arbitraj”, a declarat Prunea, la Digi Sport.

Acuze ca pe vremuri

Fostul goalkeeper spune că o eventuală repetare a penalty-ului ratat de Dugandzic ar fi fost dovada supremă a ajutorului primit de rapidişti din partea cavaleului fluierului. Doi jucători ai lui Hermannstadt au intrat în careu înaintea execuţiei.

Viorel Flueran
Viorel Flueran

„Asta era ultima, după ce le-au făcut ăstora în repriza a doua… După măcelul la care am asistat în repriza a doua, ăsta  era finalul… Arbitrajul din repriza a doua mi-a adus aminte de vremuri îndepărtate. Normal că trebuia repetat penalty-ul”, a mai adăugat fostul conducător al lui Dinamo.

Contestări şi din partea rivallilor

Gică Popescu, prezent şi el într-un studio de televiziune, a comentat faza din finalul jocului disputat în Giuleşti. Şi consideră că rivalii de săptămâna viitoare au fost avantajaţi.

Nici lui Gică Popescu nu i-au plăcut deciziile lui Flueran / Sursa Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin
Nici lui Gică Popescu nu i-au plăcut deciziile lui Flueran / Sursa Foto: Inquam Photos / Stefan Constantin

„Încerc să fiu blând mai ales că suntem la bătaie cu Rapid și jucăm etapa viitoare meciul cu ei la Constanța. Dar e un penalty foarte, foarte ușor acordat. Înainte de această fază, eu văd un fault în atac”, a fost comentariului baciului la Prima Sport.

În asentimentul său a fost şi Florin Răducioiu.

„S-a dat mult prea usor, după mine nu este penalty! Mult prea ușor dictat, chiar dacă vedem acest braț și îl lovește foarte ușor Kait pe Alhassan. Nu mi se pare deloc «11 metri»”, a punctat şi fostul atacant al naţionalei.

Urmăriți Playsport.ro și pe