Fost campion din Liga 1, aproape de revenirea în campionatul României. “Este primul la testele fizice”

Gabriel Peneș / 24.05.2021, 23:44
Fost campion din Liga 1, aproape de revenirea în campionatul României. “Este primul la testele fizice”

Fost campion din Liga 1, aproape de revenirea în campionatul României. “Este primul la testele fizice”, declară, despre fotbalistul de 34 de ani, antrenorul care l-a avut elev în perioada cuceririi titlului cu Astra, dar și în Turcia.

Fost campion din Liga 1, aproape de revenirea în campionatul României

A cucerit titlul, a trecut pe la FCSB, apoi a ajuns în Turcia. Fost campion din Liga 1, aproape de revenirea în campionatul României. N-a trecut așa de mult timp de când Junior Morais era unul dintre fotbaliștii străini lăudați din Liga 1. Brazilianul a jucat 6 sezoane la Astra Giurgiu. Acolo a reușit să cucerească un titlu, o Cupă a României și o Supercupă. L-a avut antrenor, 2 ani, pe Marius Șumudică. Morais a trecut apoi la FCSB unde nu a mai cucerit nimic. Iar în 2019 s-a transferat în Turcia, la Gaziantep, unde era pe bancă același Șumudică.

Morais s-a adaptat, însă, foarte bine la țara noastră. Și-a întemeiat o familie aici, iar în 2019 a obținut chiar și cetățenia română. Numele spu a fost vehiculat chiar și ca variantă pentru națională, dar, până la urmă, doar Camora a avut aceasta oportunitate. Acum, Morais se află la finalul contractului cu fosta echipă a lui Șumi. Și i-ar surâde să revină în România, adică acasă. Tehnicianul de 50 de ani a mărturisit că l-a propus pe Morais celor de la nou-revenita în Liga 1, Rapid. Dar a fost refuzat de Daniel Niculae, președintele clubului giuleștean.

Fost campion din Liga 1, aproape de revenirea în campionatul României. “Este primul la testele fizice”
Fost campion din Liga 1, aproape de revenirea în campionatul României. Junior Morais, fundașul celor de la Gaziantep, a fost propus la Rapid de fostul său antrenor, Marius Șumudică

“Este primul la testele fizice”

Sunt rupt de tot ceea ce înseamnă Rapid în momentul de față. Mai vorbesc foarte rar prin mesaje cu Nico (nr – Daniel Niculae). Chiar astăzi i-am propus, printr-un mesaj, să îl ia pe Junior Morais, pentru că a terminat cu Gaziantep și ar fi vrut să revină acasă. I l-am propus lui Nico astăzi, e un jucător care mie mi-a jucat la nivel înalt, a fost unul dintre cei mai buni fundași stânga din Turcia, doi ani la rând. Dar mi-a spus (nr –  Daniel Niculae) că și-ar dori să joace acolo cu un jucător U21. A zis că nu intră în discuții, că și-ar dori să joace cu un U21 acolo și că nu este interesat”, a declarat Șumudică a ProSport Live.

Antrenorul care a fost  – timp de o zi și-o noapte – virtualul tehnician al celor de la FCSB a adăugat că Morais are o pregătire fizică exemplară, dar și un caracter deosebit. În plus, fotbalistul născut în Brazilia nu mai vrea să se întoarcă în țara natală. considerând România drept casa lui. Însă, dacă nu va avea oferte din Liga 1, Morais va rămâne, cel mai probabil, în Turcia. Gaziantep a terminat pe locul 9 această ediție de campionat.

E un jucător foarte bun, cu un caracter deosebit, un băiat care pe mine m-a ajutat enorm. Era în echipa campionatului acum, la jucători trecuți de 30 de ani. E un jucător care îți face banda și era primul la testele fizice, un jucător senzațional, puternic, experiență nu mai vorbesc, cupe europene. E căsătorit cu o româncă, are copii, s-a stabilit în România, nu mai vrea să meargă în Brazilia. Dar asta este viața, probabil se va întoarce în Turcia până la urmă. Eu am încercat să îl direcționez spre Rapid, dar din păcate m-am lovit de refuzul lui Nico. El știe cel mai bine, el va clădi lotul, împreună cu antrenorul”, a mai spus Marius Șumudică, conform sursei citate.