Fost fotbalist român, bătut și tăiat cu cuțitul! Amintirile unuia dintre cei mai talentați jucători care au trecut prin curtea lui Dinamo

Simion Andrei / 20.10.2021, 15:53

Laurențiu Lică (45 de ani) a fost bătut și tăiat cu cuțitul pe vremea în care era fotbalist la Dunawitzer SV Loben, formație din Austria. Însă infracțiunea despre care povestește cu groază Lică s-a petrecut în București. În urma unei încăierări într-un bar, fostul atacant de la Dinamo, Rocar București și Alba Iulia a fost grav rănit.

Laurențiu Lică, bătut și tăiat cu cuțitul. Totul s-a întâmplat în 1997, când fostul fotbalist evolua în Austria

Laurențiu Lică și-a început cariera de fotbalist la Dinamo, în 1995, iar doi ani mai târziu a fost implicat într-o altercație care putea avea consecițe grave.
În 1997, pe vremea când era legitimat în Austria la Dunawitzer SV Loben, fostul atacant a fost la un pas să fie ucis într-un bar din București. Totul din cauza unei altercații care l-ar fi avut în prim-plan pe tatăl său.
În vârstă de 45 de ani acum, Laurențiu Lică a povestit cu lux de amănunte cum s-a întâmplat totul. De menționat este că persoana care l-a înjunghiat era chiar nașul său de cununie:

Au intrat peste mine, direct cu bătaie. Dacă mă tăiau sau mă băteau, OK, găseam și noi o modalitate să ne răzbunăm. Dar fostul naș a înfipt sabia în mine! Ăștia erau oameni de iertat? Am scăpat ca printr-un miracol. Unul m-a tăiat la arcadă, mi-a tăiat o venă, mi-au perforat plămânul, sabia a trecut la 1,5 mm de inimă. Norocul meu a fost că nu mi-am pierdut cunoștința. Mi-au dat cu bâte în cap”, a povestit fostul dinamovist, potrivit gsp.ro.

Orgolii în lumea interlopă

Fostul fotbalist recunoaște că tatăl său, Alexandru Lică, zis „Belmondo”, era un renumit interlop la acea vreme. De asemenea, din aceleași anturaje făcea parte și Dumitru Florian, nașul de cununie al lui Laurențiu Lică și cel care l-a înjunghiat. Dumitru Florian era un apropiat al interlopului „Fane Căpățănă”.

Tatăl fotbalistului se afla la barul „Caprice” din București în seara de 9 mai 1997, iar „Fane Căpățână” ar fi venit cu rudele sale la locația respectivă pentru o reglare de conturi. Alexandru Lică era acuzat că l-ar fi bătut pe socrul lui „Fane Căpățână”, Marian Dumitru, zis „Cămătaru”.

Tatăl meu a fost mai mult decât un interlop, a fost un lider, la un nivel înalt. Au vrut să-i demonstreze ceva tatălui meu și m-au atacat pe mine. (Tatăl nașului) nu a fost bătut, nu poți să bați un om bătrân. L-am gonit, ne-am înjurat, și a plecat acasă. Acum, ce le-o fi spus el copiilor… Au venit hotărâți, m-au găsit pe mine în bar, un copil de 20 de ani. Eram singur”, a povestit Laurenți Lică, despre momentul care a stârnit conflictul.

În urma infracțiunii, Dumitru Florian, nașul de cununie al fostului fotbalist, a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru tentativă de omor. De asemenea, la un an distanță a ajuns după gratii și „Fane Căpățână”.
În urma incidentului, Laurențiu Lică a fost nevoit să ia o pauză de un an din activitatea de fotbalist.
Ulterior, el a revenit în tricoul austriecilor de la Dunawitzer SV Loben. În 1999 a revenit în țara, la Rocar București, iar în 2005 și-a încheiat cariera la Alba Iulia.

Laurențiu Lică: „Tâșnea sângele din mine ca din cișmea”

Fostul atacant își aduce aminte cu groază de acele momente și spune că a avut mare noroc că a scăpat cu viață:

Când au plecat, m-am ridicat râzând, dar țâșnea sângele din mine ca din cișmea. Încă un noroc: nu am intrat în panică. La cum pierdeam sângele, dacă-mi pierdeam cunoștința nu mă mai trezeam. Am ieșit din cafenea plin de sânge, a venit un părinte al unui copil de la Dinamo și întreabă: «Lică, ce e cu tine așa?» M-a băgat în mașină și m-a dus la spitalul Floreasca”, a mai spus Lică.

Conor McGregor a comis-o din nou. L-a bătut grav pe un DJ din Roma: „A fost mult sânge. Soția mea a început să țipe”.