Fost jucător al Barcelonei, condamnat definitiv de tribunal. Pedeapsă neobișnuită 

Radu Bordei 22.01.2021, 20:39
Fost jucător al Barcelonei, condamnat definitiv de tribunal. Pedeapsă neobișnuită 

Un fost jucător al Barcelonei a fost condamnat definitiv de tribunal. Nu este vorba însă de un proces de fraudă financiară, cum a fost în cazul lui Messi, de exemplu. Fotbalistul în cauză este victima unei întâmpklări și a unei decizii judecătorești total inedite. 

S-a întâmplat în Nigeria, lui Haruna Babangida, jucător care a evoluat ani de zile pentru echipa secundă a Barcelonei, dar și la alte echipe importante. Fostul fotbalist a primit o pedeapsă inedită.

Un fost jucător al Barcelonei a fost condamnat definitiv de tribunal. Pedeapsa este una nemaiîntâlnită

Presa din Nigeria a relatat că Haruna Babangida s-a dus în tribunal pentru a depune o plângere privind o fraudă. Din păcate pentru el, a dat peste un judecător care avea alte priorități. Magistratul din Kaduna s-a manifestat fățiș contra fostului jucător de la Barcelona. Oficialul a fost deranjat de coafura lui Babangida. Mai mult, judecătorul ar fi dispus ca fostul fotbalist să fie ras în cap.

Babangida nu a acceptat atitudinea judecătorului, a prostestat și de aceea a fost reținut imediat de forțele de ordine. Magistratul nigerian l-a numit „creștin nedemn”și a dispus tunderea lui chiar în cadrul tribunalului. Conform presei din Nigeria, coafura lui Babangida nu avea nimic deranjant.

Fotbalistul a suferit o pedeapsă umilitoare

Fotbalistul îl acuză pe magistrat de abuz

Scandalul nu s-a oprit aici. Umilit, fostul fotbalist a reacționat și a trimis o scrisoare către Curtea de Apel. În ea se explică ceea ce s-a întâmplat și cere suspendarea judecătorului.

Am fost să raportez un caz de fraudă și m-am trezit că judecătorul a cerut reținerea mea pentru că a fost deranjat de părul meu. Am fost ras în public și umilit total. Judecătorul Nuhu Falalu mi-a afectat prestigiul. Am fost umilit public, în condițiile în care eu mereu am dus o existență decentă, se arată în scrisoarea trimisă de Haruna Babangida

Fostul fotbalist așteaptă să vadă ce decizii se vor lua împotriva judecătorului mult prea aspru.

Babangida a jucat la echipe importante

Între 1998 și 2004, nigerianul a apărat culorile Barcelonei B, pentru care a jucat 110 partide și a marcat 42 de goluri. Chiar dacă nu a reușit să facă trecerea la echipa mare a catalanilor, Babangida tot a reușit să joace în campionate importante ale Europei. A evoluat în Germania, la Mainz, în Grecia la Olympiakos Pireu, pentru Kuban Krasnodar în Rusia ori la Vitesse, în Olanda. A mai avut apariții și în Ucraina sau Cipru și a evoluat și în naționala Nigeriei.

Urmăriți Playsport.ro și pe