Fosta vedetă de la FCSB, aproape de retragere: „Nu are rost”

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.01.2023, 23:55
Fosta vedetă de la FCSB, aproape de retragere: „Nu are rost”

Cristi Tănase a fost un jucător extrem de important pentru FCSB în perioada 2009-2015. În acest interval, mijlocașul stânga a cucerit nu mai puțin de 7 trofee cu echipa roș-albastră. Este vorba despre trei titluri de campion, două Cupe ale României, o Cupă a Ligii și o Supercupă.

Cristi Tănase, fost căpitan la FCSB, aproape de retragere la 35 de ani

În plus, a evoluat în grupele UEFA Champions League, în perioada în care antrenor la echipa patronată de Gigi Becali era Laurențiu Reghecampf. În iulie 2015, cel poreclit „Dodel” a plecat de la FCSB în China, la Tianjin Teda, în schimbul sumei de un milion de euro. Din acel moment, cariera sa a intrat pe o pantă clar descendentă.

Tănase a ajuns ulterior în Turcia, la Sivasspor și Karabukspor. În ianuarie 2018, a revenit la FCSB, însă a fost pus pe liber după doar jumătate de an și a semnat cu Eskisehirspor, tot în Turcia. Nu a dat randament nici acolo și, după alte 6 luni, a ajuns la Giresunspor. În septembrie 2020, a semnat, din postura de jucător liber de contract, cu Academica Clinceni. A fost o perioadă bună pentru Cristi Tănase. Micuța echipă din Ilfov a făcut marea surpriză în sezonul 2020-2021 și a ajuns în play-off.

Cariera sa a cunoscut un declin constant în ultimii ani

În ciuda acestui fapt, Tănase a fost pus pe liber în vara anului 2021. La scurt timp, a semnat cu FC Argeș, echipa care l-a lansat în fotbalul mare și care l-a vândut la FCSB în august 2009, în schimbul sumei de 1.8 milioane de euro. Deși a prins un loc de play-off și cu formația din Pitești, în vara anului trecut a rămas din nou fără echipă. Situație în care se află și în prezent, la 6 luni de la acel moment. În acest context, Cristi Tănase a mărturisit că se gândește serios să se retragă din activitate. La vârsta de 35 de ani.

Deocamdată, nu am discutat cu nimeni. Atunci când am plecat de la Pitești, au fost ceva discuții cu Chiajna, cu primarul Tănase. Apoi, am zis că Liga 2 nu prea e pentru mine și am zis să mai stau.

Și știi cum e… Trece timpul. Nu știu dacă mai pot să mai joc. Mă gândesc la retragere. Nu sunt sută la sută sigur, dar nu vreau să mă duc în Liga 2 sau prin nu știu ce alte orașe.

Cam 80%, aș vrea să agăț ghetele în cui. Dacă e să fie vreo propunere bună, da. Dar, altfel, nu are rost”, a spus fostul „decar” de la FCSB potrivit as.ro.

Urmăriți Playsport.ro și pe