Fostul antrenor de la CFR Cluj, în fața calificării la Cupa Mondială! Mai are doar un pas până în Qatar

Bordei Radu / 18.11.2021, 21:32
Fostul antrenor de la CFR Cluj, în fața calificării la Cupa Mondială! Mai are doar un pas până în Qatar

Un fost antrenor de la CFR Cluj este în fața unei performanțe incredibile. Este aproape să reușească ceea ce nu a putut Mirel Rădoi, la naționala României: este la barajul pentru calificarea la campionatul mondial de anul viitor, din Qatar. Este adevărat, în conferința africană.

Toni Conceicao a făcut performanță în Gruia, unde a ajutat la câștigarea a două campionate pentru ardeleni, în 2009, respectiv 2019. Iar acum ar putea avea șansa să antreneze pe cea mai mare scenă a fotbalului mondial. Asta dacă va reuși să ducă selecționata Camerunului la turneul final din Qatar.

Fostul antrenor de la CFR Cluj s-a calificat în barajul pentru Campionatul Mondial. Performanță importantă pentru Toni Conceicao

Toni Conceicao a preluat naționala „leilor neîmblânziți” în 2019 și a reușit să schimbe în bine jocul africanilor. Și s-a angajat să îi readucă pe africani la Campionatul Mondial. Ca să ajungă la baraj, Camerunul trebuia să depășească în grupe Coasta de Fildeș, o națională puternică. „Elefanții” au fost prezenți la 3 din ultimele 4 turnee finale, dar pe cel din Qatar nu îl vor onora cu prezența. Asta pentru că au dat de o națională a Camerunului în mare formă.

Toni Conceicao a reușit să imprime o tactică potrivită și Camerunul a depășit marea rivală într-un meci decisiv. Karl Toko-Ekambi, starul celor de la Lyon, a marcat golul care i-a dus pe „lei” în barajul Campionatului Mondial.

Antrenorul portughezul nu se poate bucura prea tare pentru că mai de depășit barajul. Din 10 echipe, doar 5 vor merge în Qatar. Pe lângă Camerun, s-au mai calificat la baraj Algeria, RD Congo, Ghana, Nigeria, Egipt, Mali, Maroc, Tunisia, Senegal.

Toni Conceicao o duce bine, CFR-ul este mai aproape de insolvență

Fosta echipă a portughezului nu are mari probleme pe teren, unde conduce în clasament, dar mai greu este din punct de vedere financiar. Apar tot mai multe informații conform cărora clubul ia în calcul a doua insolvență, pe modelul Dinamo. Noul președinte al clubului, Cristi Balaj, a încercat să liniștească temerile suporterilor.

E exclus subiectul insolvenței în cadrul clubului. Nu s-a pus problema. Suntem preocupați de creșterea performanței și de optimizarea raportului performanță – cheltuieli.

Situația fotbalului românesc nu e ideală și oarecum ne aliniem la ce e în sport. Am discutat cu acționarii și conducerea și m-au asigurat că vom optimiza în cel mai scurt timp raportul cheltuieli-performanță. Există anumite datorii eșalonate și clubul și-a onorat plățile. Totul depinde foarte mult de performanțele din perioada următoare din cupele europene, a spus fostul arbitru