Fostul căpitan de la Dinamo, decizie complet surprinzătoare. Răuță va juca în liga a 2-a din România

Bogdan Solomon 31.07.2023, 10:21
Fostul căpitan de la Dinamo, decizie complet surprinzătoare. Răuță va juca în liga a 2-a din România

Fostul căpitan al lui Dinamo, Alexandru Răuță a semnat cu o nouă echipă. Decizia este complet surprinzătoare, în condițiile în care va evolua în eșalonul secund al României.

I-a luat pe toți prin surprindere. Răuță, fostul căpitan al lui Dinamo, va juca în liga a 2-a

După o jumătate de an la Ohod Club, în Arabia Saudită, Răuță s-a întors pe plaiurile mioritice. Nu în Superliga, unde a strâns de-a lungul carierei 194 de meciuri, ci la FC Argeș, echipă care a retrogradat la finalul precedentei stagiuni. Obiectivul este, însă, promovarea.

Mijlocașul central originar chiar din Pitești a mai îmbrăcat timp de trei sezoane tricoul alb-violet, în perioada 2010-2013, dar și pe cel al rivalei județene, CS Mioveni, în două sezoane și jumătate (2013-2015). Tot în 2015 a evoluat ultima dată la nivelul ligii a doua.

„Începând de astăzi, Alexandru Răuță este jucătorul echipei noastre pentru următoarele două sezoane. În precedenta ediţie de campionat, mijlocașul in vârstă de 31 de ani a evoluat în Arabia Saudită, la formația de liga a doua Ohod Medina. Alexandru a făcut junioratul la Centrul de Copii și Juniori Leonte Ianovschi, după care a evoluat pentru FC Argeș în perioada 2010-2013. CS Mioveni, Politehnica Iași, Pandurii Târgu-Jiu, FC Voluntari, Dinamo București și FC Hermannstadt sunt echipele la care Răuță a mai evoluat în carieră. În sezonul 2017-2018, pe vremea când evolua la FC Voluntari, mijlocașul defensiv și-a trecut în cont Super Cupa României.

Fotbalist de picior drept, noul „vultur violet” poate evolua atât ca mijlocaș defensiv, cât și ca mijlocaș central. La echipele la care a evoluat, Răuță a adunat peste 300 de partide. Clubul nostru îi transmite Bine ai revenit și îi dorește evoluții cât mai bune în tricoul alb-violet”, a transmis clubul din Trivale, prin intermediul rețelelor de socializare.

Răuță susține că a avut oferte din Superliga. Motivul pentru care a semnat cu FC Argeș

Alexandru Răuță a dezvăluit că nu a dus lipsă de oferte din Superliga, dar a ales FC Argeș din dorința de a fi aproape de familie. Potrivit spuselor sale, echipa are toate șansele să revină în elită după un singur an de pribegie.

„Am vrut să revin acasă și să pun umărul la promovarea echipei în Liga 1. Am avut oferte din Liga 1, însă mi-am dorit să stau aproape de familie. Consider că nu este un pas înapoi revenirea la Pitești. FC Argeș este o echipă mare și trebuie să revină în prima ligă, unde îi este locul. Vin cu sufletul și vreau să ajut echipa în momentele grele. Va fi un sezon greu, un sezon disputat, sunt echipe care și-au propus promovarea.

Și noi ne-am făcut echipă bună și sper ca la sfârșitul sezonului să ne bucurăm de revenirea în Liga 1. Suporterii trebuie să fie conștienți că vor fi și momente grele. Suntem o echipă în formare, un grup nou, iar omogenitatea se face în timp. Piteștenii trebuie să aibă răbdare cu noi și să ne fie alături la fiecare meci. Dacă ai publicul în spate, poți face multe în fotbal”, a declarat fostul căpitan al lui Dinamo.

Urmăriți Playsport.ro și pe