Fostul fotbalist Adrian Mușat a murit la doar 42 de ani

Bogdan Solomon 18.03.2023, 08:54
Fostul fotbalist Adrian Mușat a murit la doar 42 de ani

Fotbalul românesc este din nou în doliu. Fostul jucător al echipelor Extensiv Craiova și Gloria Bistrița, Adrian Mușat, s-a stins din viață la doar 42 de ani, răpus de o boală necruțătoare.

A murit fostul fotbalist Adrian Mușat. Avea doar 42 de ani

Născut pe 8 septembrie 1980, Muşat a făcut primii pași în fotbal la Plimob Sighet, apoi a jucat pentru formații precum Olimpia Satu Mare, ACU Arad, Barnbach și ASK Koflach (ambele din Austria), apogeul carierei fiind atins la Gloria Bistrița și Extensiv Craiova, cu care a evoluat în primul eșalon.

Pentru ultima parte a carierei s-a întors în meleagurile natale, la Sighetu Marmaţiei, unde a rămas până în urmă cu doi ani, când a hotărât să-și „agațe ghetele în cui”. De atunci s-a bucurat de timpul petrecut alături de cei dragi și a dat curs marii sale pasiuni, aceea de a călători.

„Ne luăm rămas-bun de la cel care a fost Adrian Mușat, un om excepțional, un prieten bun, un sportiv extraordinar. Fost jucător al clubului nostru, a fost un fotbalist de mare valoare. Drumuri line, Adi!”, au scris cei de la CSM Sighetu Marmației, echipă pe care fostul atacant a ajutat-o, prin reușitele sale, să promoveze în liga a treia.

„Colegii, prietenii și toată suflarea Avântul Bârsana sunt alături de familia îndurerată și transmit cele mai sincere condoleanțe! Drum lin spre cer și fie ca Bunul Dumnezeu să te ierte și să te așeze în dreapta Lui!” a transmis și clubul Avântul Bârsana, pentru care Mușat a evoluat în sezonul 2018-2019.

Băcăuanul Giani Olteanu s-a stins la 55 de ani

Tot în această lună, fotbalul românesc și-a luat rămas bun de la Giani Olteanu, unul dintre cei mai tehnici jucători ai clubului FCM Bacău. Acesta s-a stins din viață subit, la doar 55 ani, cel mai probabil în urma unui infarct. Totul s-a petrecut după o miuță cu prietenii, în timpul căreia a acuzat stări de rău.

Fostul mijlocaș a scris istorie în tricoul galben-albastru, evoluând inclusiv în dubla de coșmar cu Werder Bremen din Cupa Cupelor, 1991, încheiată cu scorul general de 11-0 în favoarea nemților. De această generație se leagă ultima participare a echipei băcăuane în cupele europene.

De-a lungul carierei, Giani Olteanu a evoluat şi pentru cealaltă formaţie din judeţ ajunsă în primul eșalon, FC Oneşti, în ultima parte a anilor 90.Era căsătorit cu fosta atletă Iulia Negură, multiplă campioană în probele de 5.000 de metri, 10.000 de metri, cros și semimaraton.

Urmăriți Playsport.ro și pe