Fostul fotbalist de la CFR Cluj, pe lista lui Real Madrid. Ce au scris englezii după aflarea veștii

Cristian Stan 28.09.2023, 14:14
Fostul fotbalist de la CFR Cluj, pe lista lui Real Madrid. Ce au scris englezii după aflarea veștii

Roberto de Zerbi (44 ani) are niște rezultate formidabile pe banca celor de la Brighton, formație cu care se clasează pe podiumul din Premier League.

Jocul prestat de gruparea britanică a fost remarcat și de granzii de la Real Madrid, cei care-l iau în calcul pe italian pentru a fi succesorul lui Carlo Ancelotti.

De Zerbi la Real Madrid?

Brighton&Hove Albion practică un fotbal de calitate, iar un mare merit îl are Roberto de Zerbi. Instalat pe banca tehnică a echipei din Regat în urmă cu un an, italianul a reușit o performanță incredibilă, mai exact a calificat-o în Europa, în detrimentul unor granzi precum Tottenham sau Chelsea.

Forma bună a grupării din sudul Angliei a continuat și în această campanie, iar la capătul a 6 etape de Premier League ocupă locul 3, la doar trei lungimi în spatele ”mașinăriei” lui Guardiola. Rezultatele nu au fost trecute cu vederea de echipele mari ale ”bătrânului continent”, iar cel mai sonor nume este cel al spaniolilor de la Real Madrid.

Carlo Ancelotti își va încheia acordul cu cea mai titrată formație din lume în vara anului viitor, atunci când va prelua naționala Braziliei și, deși Xabi Alonso e favorit să-i preia locul, Roberto de Zerbi este cotat și el cu șanse. Presa britanică a preluat informația transmisă, inițial, de spaniolii de la Cadena Sar.

Roberto De Zerbi a fost nevoit să aibă răbdare pentru a fi recunoscut ca unul dintre cei mai buni antrenori din lume. Mijlocaș ofensiv de-a lungul carierei de fotbalist, el s-a plimbat pe la multe cluburi și nu a reprezentat echipe populare, în afară de Napoli. Steaua lui De Zerbi a răsărit deoarece echipele sale practică un joc plăcut ochiului. Mandatul de la Sassuolo i-a adus un altul la Șahtior Donețk, dar perioada din Ucraina nu a fost așa cum și-a dorit, din cauza războiului.

În ciuda acestui fapt, a devenit în sfârșit un nume greu după ce i-a părăsit pe ucraineni, iar mandatul său de la Brighton este deja de succes. Va fi interesant de văzut dacă va deveni înlocuitorul lui Ancelotti la Real Madrid”, a scris publicația The Hard Tackle.

Roberto De Zerbi a activat, ca fotbalist, la grupări din fotbalul italian, cu o singură excepție, CFR Cluj. Acesta a fost legitimat la echipa ardeleană în perioda 2010 – 2012, una în care și-a trecut în CV două titluri și Cupa României.

Urmăriți Playsport.ro și pe