Fostul jucător al lui Dan Petrescu a ajuns din închisoare în Serie A!

Gabriel Peneș 22.01.2021, 13:49
Fostul jucător al lui Dan Petrescu a ajuns din închisoare în Serie A!

De la agonie la extaz! Fostul jucător al lui Dan Petrescu a ajuns din închisoare în Serie A! Rusul Aleksandr Kokorin, condamnat pentru agresiune și huliganism, a semnat cu Fiorentina. El executase aproape 11 luni din sentința de un an și jumătate.

Fostul jucător al lui Dan Petrescu a ajuns din închisoare în Serie A!

Fostul jucător al lui Dan Petrescu a ajuns din închisoare în Serie A! Aleksandr Kokorin a fost transferat de Fiorentina pentru 5 milioane de euro. El a trecut și pe la Dinamo Moscova în sezonul 2012-2013, când Bursucul era la conducerea formației ruse. Destinul jucătorului cu 48 de selecții în naționala Rusiei a luat o întorsătură dramatică în octombrie 2018. Împreună cu colegul Pavel Mamaev, Kokorin a agresat doi oficiali într-o cafenea, precum şi pe şoferul unei realizatoare de la televiziunea publică rusă, pe o stradă din Moscova. Atacantul aflat pe atunci la Zenit St. Petersburg l-a lovit de trei ori cu un scaun pe Denis Pak, un oficial al Ministerului Industriei şi Comerţului Cauza? Fusese atenţionat de acesta în legătură cu comportamentul său într-o cafenea.

Cei doi internaţionali ruși au fost reținuți și plasați în arest preventiv vreme de 7 luni.  Pe 8 mai 2019, ei au fost condamnați la 18 luni de închisoare, în cazul lui Kokorin, şi 17 luni în cel al lui Mamaev, pentru huliganism şi agresiune. Kokorin a fost eliberat din penitenciar după 4 luni, pe 17 septembrie 2019. Chiar a doua zi a semnat un contract tot cu Zenit St. Petersburg, echipa la care evoluase și înainte de încarcerare.

Fostul jucător al lui Dan Petrescu a ajuns din închisoare în Serie A!
Dan Petrescu l-a antrenat pe Kokorin, la Dinamo Moscova, timp de un sezon/sursa foto: digisport.ro

A fost luat de Fiorentina, echipa cu care Becali nu s-a înțeles pentru Man

Potrivit presei italiene, Fiorentina va achita 5 milioane de euro celor de la Zenit St. Petersburg, club de care aparține Kokorin și care l-a împrumutat la Spartak Moscova în ultima jumătate de sezon. Interesant este că, de la eliberarea sa, în septembrie 2019, el se află deja la a patra echipă într-un interval atât de scurt. Spartak Moscova a anunțat că mai există doar unele formalități înainte de semnarea contractului cu Fiorentina pe trei ani și jumătate.

„Practic, sunt noul jucător al Fiorentinei. Mai am de făcut vizita medicală”, a spus și Kokorin înainte de plecarea din Rusia către Italia, conform digisport.ro. La Fiorentina, jucătorul va încasa un salariu de 1,8 milioane de euro pe an. Echipa din Florența a fost interesată în această iarnă de achiziționarea lui Dennis Man. Oficialii Fiorentinei n-au ajuns, însă, la un acord cu Gigi Becali, patronul FCSB. Deși ar fi putut primi 10 milioane de euro, Becali nu a dorit să lase nimic din suma cerută de el, de 15 milioane de euro. Astfel, Kokorin a fost transferat pentru o sumă de trei ori mai mică.

 

Urmăriți Playsport.ro și pe