Fostul șef al fotbalului mondial, în comă indusă! Sepp Blatter, probleme mari de sănătate

Marian Cărăvan 23.01.2021, 18:38
Fostul șef al fotbalului mondial, în comă indusă! Sepp Blatter, probleme mari de sănătate

Fostul președinte al FIFA a suferit o operație pe cord în luna decembrie. Sepp Blatter a fost în comă indusă după această operație. Familia sa a ținut totul secret o perioadă.

Sepp Blatter, în comă indusă după ce a fost operat pe inimă

Sepp Blatter a stat o săptămână în comă indusă, după ce a fost supus unei intervenții chirugicale, în luna decembrie. O perioadă, familia sa a șinut totul secret. Fiica fostului președinte FIFA, Corinne Blatter, a făcut recent dezvăluiri despre starea de sănătate a celui care a condus forul mondial între 1998 și 2015. Sepp Blatter, în comă indusă.

Chiar înainte de Crăciun, el a trebuit să meargă la spital pentru o operație la inimă. Dar, brusc, totul a devenit mai complicat și periculos. În total, el a stat în comă artificială mai mult de o săptămână și nu mai era conștient”, a declarat Corinne Blatter pentru CI Media.

Conform acesteia, Sepp Blatter a fost testat pozitiv la COVID-19 în luna noiembrie, dar a trecut cu bine peste această încercare. Sepp Blatter a ieșit în această săptămână de la terapie intensivă și dă semne de recuperare.

Doctorii sunt mulțumiți cu starea lui, dar el mai are mult de parcurs. A fost cel mai greu și cel mai trist Crăciun din viața mea”, a mai spus fiica lui Sepp Blatter.

Sepp Blatter, in coma indusa dupa operatia pe cord. A iesit de la terapie intensiva, dar ramane in continuare vizat in mai multe anchete
Sepp Blatter, in coma indusa dupa operatia pe cord. A iesit de la terapie intensiva, dar ramane in continuare vizat in mai multe anchete

Probleme mari pentru Sepp Blatter. E vizat în mai multe anchete

Fostul președinte al FIFA era vizat în mai multe anchete ale procurorilor elvețieni. Blatter a fost suspectat că ar fi prejudiciat FIFA cu 300.000 de euro, făcând-o să achite o factură pentru un zbor cu un avion privat, efectuat în 2007 de Jack Warner (președintele Federației din Trinidad-Tobago), suspendat pentru corupție. A fost exonerat în acest caz, dar Blatter rămâne vizat în alte anchete.

Alte trei investigații rămân deschise împotriva lui Blatter. Una dintre ele se referă la o plată de două milioane de euro, fără un contract scris, făcută de FIFA în 2011 către Michel Platini, care era atunci președinte UEFA.

Se vorbește și de împrumutul de un milion de dolari acordat de FIFA în 2010 Federației de fotbal din Trinidad-Tobago, condusă atunci de Jack Warner. O plângere împotriva lui Sepp Blatter a fost depusă chiar de către FIFA, pentru o presupusă gestionare necorespunzătoare a fondurilor alocate muzeului fotbalului de la Zurich. Un proiect al cărui cost total a fost estimat la 500 de milioane de franzi elvețieni.

Născut la data de 10 martie 1936, Sepp Blatter a fost președinte FIFA între 8 iunie 1998 – 15 decembrie 2015.

Urmăriți Playsport.ro și pe