Fostul șef al lui Dinamo va pune la dispoziția STS o clădire pe care să fie instalate antenele

George Drafta 19.10.2022, 15:05
Fostul șef al lui Dinamo va pune la dispoziția STS o clădire pe care să fie instalate antenele

Vladimir Cohn a ieşit din acţionariatul lui Dinamo de 15 ani, însă legăturile sale cu fotbalul au rămas totuşi apropiate.

Drept dovadă în vara acestui an, omul de afaceri a fost cooptat în statful administrativ al celor de la FC Voluntari. Şi a primti chiar postul de preşedinte al grupării ilfovene. Alături de el în organigramă se află şi un alt partener de business din perioada Dinamo, Gigi Neţoiu.

Mult mai discret însă decât în vremea în care lupta alături de Cristi Borcea să o ducă pe Dinamo în Champions League, Vladimir Cohn are acum mai mult timp pentru afacerile sale. Ultima mişcare a sa a stârnit atenţia autorităţilor.

Implicat în proiecte imobiliare fostul asociat din „Groapă”, a intrat în conflict cu Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Vladimir Cohn este implicat în proiecte imobiliare
Vladimir Cohn este implicat în proiecte imobiliare

Motivul disputei

Cei de la STS au contestat intenţia lui Cohn de a finanţa ridicarea a două blocuri cu 9 etaje situate în vecinătatea Aeroportului Băneasa. Autorizaţia de construcţie este eliberată în zonă pentru clădiri de maximum 5 niveluri, însă Cohn a obţinut se pare o „derogare”.

„Este imperios necesar ca instanța să dispună suspendarea executării autorizației de construire, câtă vreme, din motive obiective indicate mai sus, nu poate fi identificată o altă soluție tehnică față de cea existentă”, a fost motivarea acţunii celor de la STS, oferită în luna mai pentru Libertatea de generalul Ionel Sorin Bălan.

Se pare că însă poziţia instituţiei s-a schimbat în 4 luni. Astfel, avocaţii STS ar fi cerut o amânare a soluţionării cazului. Din dorinţa ca cele două părţi să găsească o soluţie de compromis.

„Motivul pentru care s-a solicitat un nou termen de judecată a fost identificarea de către părți a unei soluții pentru amplasarea echipamentelor de telecomunicații speciale, astfel încât activitățile Serviciului de Telecomunicații Speciale să nu fie afectate de respectivul imobil”, au explicat reprezentanţii Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Dezastrul lui Dinamo, privit de la distanţă

În timp ce Cohn se războia cu STS-ul, Dinamo se afunda în liga secundă. Fostul acţionar a identificat vinovaţii pentru eşecul imens al retrogradării. 

„Zăvăleanu și Iuliu Mureșan nu aveau ce căuta la Dinamo, ce legătură au ei cu acest club? Ei, alături de jucători și antrenori au distrus acest club. Au fost „bomba atomică” care a aruncat clubul în aer.

Trebuia un antrenor puternic, dar și jucători buni. Dinamo n-a mai avut un antrenor cu autoritate de la Cosmin Contra. El construise o echipă tare, era respectat. Mircea Rednic? O mare dezamăgire, deși a fost susținut de Badea”, s-a exprimat Cohn în această vară, pentru Gsp.

 

 

Urmăriți Playsport.ro și pe