Fotbalist mort la 23 de ani. Medicii nu au nicio explicație pentru tragedia care a cutremurat lumea fotbalului

Moldoveanu Camelia 24.11.2021, 13:29

Încă o tragedie inexplicabilă în lumea fotbalului. Jucătorul brazilian Riuler Oliveira a murit la doar 23 de ani fără nicio explicație. Clubul la care era legitimat a făcut anunțul tragic.

Tragedie inexplicabilă în lumea fotbalului. S-a stins din viață la doar 23 de ani

Riuler de Oliveira Faustino s-a născut în Bastos, Brazilia, și a evoluat în trecut pentru JFC Miyazaki și FC Osaka. În țara sa natală, Oliveira a jucat pentru Coritiba în 2015, Athletico Paranaense în 2016 și Inter de Porto Alegre în 2018.

Shonan Bellmare, echipa din Japonia la care activa, a anunțat decesul tânărului fotbalist. Din păcate cauzele morții sunt încă necunoscute.

Regretăm profund moartea lui subită. În acest moment așteptăm rezultatele autopsiei”, a transmis astăzi clubul Bellmare.

Jeremy Wisten s-a sinucis pentru că Manchester City nu i-a mai prelungit contractul

Pe 24 octombrie 2020 o veste tragică zguduia din temelii lumea fotbalului. Jeremy Wisten, talentatul fotbalist de doar 18 ani, s-a sinucis. Ancheta cu privire la cauzele care l-au determinat să recurgă la acest gest s-a încheiat. Specialiștii au ajuns la concluzia că tânărul și-a luat viața pentru că Manchester City nu a mai vrut să-i prelungească înțelegerea, potrivit Daily Star.

Jeremy Wisten a suferit o accidentare gravă la genunchi pe vremea când avea 13 ani, lucru care l-a ținut departe de teren timp de cinci luni. După acest eveniment, Wisten nu a mai evoluat în ritmul colegilor lui. Clubul de pe Etihad Stadium a luat decizia să nu-i mai prelungească înțelegerea, iar adolescentul s-a văzut nevoit să dea mai multe probe la alte cluburi din Anglia pentru a fi primit undeva. Din nefericire le-a picat pe toate.

Astfel, tânărul fotbalist s-a văzut în situația în care niciun club nu-l accepta pentru a putea să-și urmeze visul. Mai mult, pandemia de Covid-19 i-a adus și alte suferințe. Ca orice tânăr, și mai ales unul într-o stare avansată de tristețe, și-a dorit să se vadă cu prietenii lui. Din nefericire, izolarea și restricțiile l-au întristat și mai mult.

Familia nu și-a dat seama că e în depresie

Procurorii care au anchetat moartea fotbalistului au aflat faptul că acesta și-a îngrijorat mama abia în momentul în care s-a închis în camera surorii sale și nu a coborât la cină. Ajunși în cameră, părinții au constat că Jeremy Wisten și-a pus capăt vieții. Medicii care au intervenit nu l-au mai putut salva.

Cu toate acestea, familia lui Wisten susține că nu a existat niciun semn de depresie. Tatăl a subliniat faptul că fiul lui iubea sportu, dar că acea accidentare îi dădea dureri greu de suportat.

Jason Wilcox, șeful academiei lui Manchester City, a lăsat de înțeles faptul că echipa a luat decizia de a înceta colaborarea cu fotbalistul spre binele lui. În același timp, clubul a efectuat mai multe screening-uri ale stării de sănătate mentală a lui Wisten înainte și după ce a fost dat afară. Rezultatele arată că despărțirea de Manchester nu l-a afectat.

Urmăriți Playsport.ro și pe