Fotbaliștii CFR-ului consideră că meritau măcar un egal cu AZ Alkmaar. „În repriza secundă am fost superiori”. Ce au spus despre o eventuală plecare a lui Dan Petrescu

Autori: Bădulescu Silvian, Gabriel-Alexandru Ioniță / 22.10.2021, 09:04
Fotbaliștii CFR-ului consideră că meritau măcar un egal cu AZ Alkmaar. „În repriza secundă am fost superiori”. Ce au spus despre o eventuală plecare a lui Dan Petrescu

CFR Cluj a pierdut pe teren propriu cu AZ Alkmaar în al treilea meci din grupele Conference League, scor 0-1. După meci, Dan Petrescu a declarat că echipa sa a fost superioară olandezilor, și chiar că ar fi meritat victoria.

Părerea antrenorului campioanei este susținută parțial și de jucătorii săi. Alexandru Păun a apreciat că după o primă repriză mai slabă, CFR Cluj a fost superioară celor de la AZ Alkmaar în partea secundă.

Fotbaliștii de la CFR consideră că meritau măcar un egal

Mijlocașul de bandă în vârstă de 26 de ani a subliniat că echipa sa a ratat ocaziile mai importante în repriza a doua, dar nu a înțeles de ce clujenii nu au putut face același joc bun și în prima parte.

Chiar dacă formația din Gruia se află pe ultimul loc în grupă după 3 meciuri, Păun crede în continuare în șansele în lupta pentru locul 2. De asemenea, fotbalistul și-a arătat susținerea pentru Dan Petrescu, despre care se tot zvonește că ar urma să fie demis.

Din păcate n-am reușit să scoatem niciun punct. Al treilea meci pe care nu-l câștigăm. N-avem decât să strângem rândurile, să fim mai uniți și să ne jucăm șansa până la final. Prima repriză a fost mai slabă, a doua am fost mai motivați. Nu înțeleg de ce a trebuit să treacă o repriză că să jucăm fotbal. A două repriză am avut ocaziile mai mari.

Cred că un rezultat de egalitate era echitabil. N-avem decât să sperăm, ne va fi foarte greu să obținem 3 victorii. Încă se joacă, egalul (Jablonec 2-2 Randers) ne ajută. Va fi foarte dificil, dar avem șanse și vom juca până la capăt. Nu ne pică bine să fim pe ultimul loc, ținând cont de performanțele din anii trecuți. Această grupă era cea mai accesibilă.

Mai sunt trei meciuri, după tragem linie și vedem ce e de făcut. E normal să reacționeze (Dan Petrescu la pauză), e normal, e antrenor, trebuie să ne dea un impuls. Am ieșit mai montați, dar n-am putut să obținem mai mult. Sper ca meciurile următoare să câștigăm, pentru că victoriile aduc victorii. Trecem printr-o perioadă grea, doar noi putem să ieșim din această pasă. Avem nevoie de susținerea tuturor, mai ales a suporterilor.

Nu sunt în măsură să vorbesc despre plecarea lui Dan Petrescu la națională. Suntem în continuare alături de el și trebuie să fim uniți”, a declarat Alexandru Păun după meci la Pro X.

Mario Camora a depistat care a fost problema jucătorilor lui Dan Petrescu

De asemenea, și căpitanul Mario Camora a fost de părere că echipa sa merita mai mult de la această partidă. Fundașul stânga portughez care joacă pentru naționala României este de părere că dacă el și coechipierii săi ar fi avut și în prima repriză agresivitatea din cea de-a doua, ar fi obținut măcar un rezultat de egalitate.

De asemenea, fotbalistul de 34 de ani a tras semnalul revenirii în lupta pentru locul 2. Și și-a manifestat încrederea că Dan Petrescu va continua pe banca CFR-ului.

Nu am reușit să câștigăm, dar zic că rezultatul mai corect ar fi fost cel de egalitate. În repriza secundă am fost superiori. Egalul ar fi fost echitabil. Păcat de munca depusă, de efort, dar asta e atitudinea. Dacă vrem să ajungem pe locul 2, ne trebuie atitudinea din repriza secundă. Trebuie să fim așa din primul minut (că în a doua repriză).

Trebuie să intrăm mai bine, mai agresivi, asta a făcut diferența. Echipa a fost mai agresivă, a făcut pressing mai avansat în repriza a doua. Se pot câștiga 3 meciuri din 3, e greu, dar se poate. Dacă vom avea acest spirit din repriza a 2-a, această atitudine, avem șanse de calificare. Trebuie să mergem pas cu pas, să luăm meci cu meci și să mergem mai departe.

Suntem pe ultimul loc, dar suntem la 3 puncte de locul 2, a fost un rezultat bun la Jablonec (Jablonec 2-2 Randers). Suporterii au fost lângă noi, și la bine și la rău, sper să fie în continuare. Noi trebuie să răspundem pe teren. Suntem nucleul care a pus umărul performanțelor din ultimii ani, a titlurilor câștigate, trebuie să revenim.

Noi n-am avut nicio discuție în vestiar legată de plecarea lui Dan Petrescu. Dacă patronul a spus că antrenorul rămâne indiferent de rezultat, el decide, dacă a zis da, că rămâne, rămâne”, a spus și Camora sursei citate.