Fotbaliștii ucraineni s-au săturat de atitudinea pasivă a rușilor. “Spuneți ceva! Soțiile noastre sunt ucise” Mesaj manifest al unei vedete din naționala Ucrainei

Ștefănescu Dragoș 02.03.2022, 15:37
Fotbaliștii ucraineni s-au săturat de atitudinea pasivă a rușilor. “Spuneți ceva! Soțiile noastre sunt ucise” Mesaj manifest al unei vedete din naționala Ucrainei

Războiul din Ucraina a produs o undă de șoc în lumea întreagă. Reacțiile vehemente nu au întârziat să apară și în sportul mondial. Fotbaliștii ucraineni sunt revoltați de atitudinea pasivă a rușilor și trag un semnal de alarmă. Andriy Yarmolenko, căpitanul naționalei Ucrainei, a transmis un mesaj dur la adresa fotbaliștilor din reprezentativa Rusiei.

Andriy Yarmolenko, mesaj dur la adresa fotbaliștilor din naționala Rusiei

Invazia armatei ruse în Ucraina a produs un val de indignare și revoltă în întreaga lume. Tragediile  produse de acest război inutil au declanșat o aversiune fără precedent față de poporul rus și președintele Vladimir Putin.

Lumea sportului nu poate sta departe de acest conflict sângeros, iar marii sportivi condamnă zilnic acțiunile Rusiei. Astfel, nici reacțiile din fotbal nu s-au lăsat așteptate. Andriy Yarmolenko, căpitanul naționalei Ucrainei, a lansat un mesaj dur la adresa fotbaliștilor din reprezentativa Rusiei. Jucătorul lui  West Ham le-a reproșat acestora lipsa de reacție față de dramele provocate de războiul din Ucraina. Yarmolenko le cere internaționalilor ruși să ia atitudine și să condamne public acțiunile armatei ruse.

Sunt Andriy Yarmolenko, jucător al naționalei Ucrainei. M-am născut la Sankt Petersburg, dar am crescut în Ucraina și mă consider 100% ucrainean. Am o întrebare pentru jucătorii naționalei de fotbal a Rusiei: Băieți, de ce stați și nu spuneți nimic?

În țara noastră, oamenii sunt uciși, soțiile noastre sunt ucise, mamele noastre sunt ucise, copiii noștri sunt uciși. Dar voi nu spuneți nimic, nu comentați nimic.

Vă cunosc pe mulți dintre voi. Și toți mi-ați spus că nu ar trebui să fie așa. Ce face președintele țării voastre este greșit. Deci, băieți, aveți o influență asupra oamenilor – arătați acest lucru, vă implor! Vă rog!

Știu că unora dintre voi le place să dea declarații în fața camelor de filmat. Dar acum este timpul să faceți acest lucru în viața reală, nu ca sportivi. Vă mulțumesc tuturor pentru atenție. Slavă Ucrainei!”, a spus Andriy Yarmolenko într-un video postat pe Instagram.

Alexandr Dolgopolov condamnă atacurile Rusiei

Tenismenul ucrainean Alexandr Dolgopolov a transmis pe Twitter un mesaj dur în care condamnă invazia armatei ruse în Ucraina. El i-a transmis președintelui Vladimir Putin că nu va câștiga acest război deoarece întregul popor ucrainean urăște acum Rusia. Dolgopolov se declară șocat de folosirea bombelor termobarice de către ruși. Acest tip de armă este interzis prin prin Convenția de la Geneva, informează cei de la Marca.

Putin nu poate înțelege că nu poate câștiga războiul acesta.
Doar ca să înțelegem nivelul de panică al inamicului nostru. Sunt complet inutili la nivel terestru. O armată de clovni. În caz că vă interesează, ce vedeți e o bombă cu vid (termobarică). Nu poate înțelege că nu poate câștiga războiul acesta. Poate doar să ne distrugă complet cu nucleare. Fiecare persoană urăște Rusia acum. Animalelor,” a transmis Alexandr Dolgopolov pe Twitter.

Urmăriți Playsport.ro și pe