Fotbalistul care protestează după ce a fost ignorat de selecţioner: „Nimeni nu m-a întrebat de sănătate”

George Drafta 17.11.2022, 16:24
Fotbalistul care protestează după ce a fost ignorat de selecţioner: „Nimeni nu m-a întrebat de sănătate”

De fiecare dată atunci când un selecţioner anunţă lotul pentru o acţiune a naţionalei României, există şi jucători nemulţumiţi de faptul că nu primesc telegramele de convocare.

Unul dintre ei este Vlad Dragomir. Care nu a făcut parte din planurile lui Edi Iordănescu pentru meciurile amicale împotriva Sloveniei şi Moldovei, din această lună. Mijlocaşul evoluează în prezent la liderul surpriză al campionatului cipriot, Pafos. Cu un parcurs remarcabil, trupa la care joacă românul le devansează pe marile favorite ale întrecerii din Insula Afroditei. Anorthosis, APOEL Nicosia, Apollon Limassol şi AEK Larnaca se află în spatele galben-albaştrilor.

Primul care s-a declarat nemulţumit de absenţa lui Dragomir de la lot a fost Cătălin Sărmăşan, impresarul său. Acesta a argumentat că prima ligă cipriotă este mai valoroasă ca cea românească, potrivit clasamentului coeficienţilor UEFA. Iar Edi Iordănescu ar fi trebuit în aceste condiţii să îşi orienteze privirea şi spre Cipru.

Dragomir a fost în lotul naţionalei U21 la CE din Italia din 2019, când tricolorii au ajuns până în semifinale
Dragomir a fost în lotul naţionalei U21 la CE din Italia din 2019, când tricolorii au ajuns până în semifinale

Atac direct la selecţioner

După ce agentul său a luat atitudine, a venit apoi chiar rândul lui Vlad să iasă public cu o poziţie tranşantă. El se consideră nedreptăţit având în vedere că este un om important la Pafos. În acest sezon el are un gol marcat în 10 meciuri disputate.

”Mi se pare o reacție corectă ca impresar. Și eu aș fi procedat la fel, e normal să îți susții jucătorii când simți și ești convins că se face o nedreptate. Joc meci de meci cu evoluții remarcabile la liderul unui campionat mai bine cotat decât Liga 1 din România, dar nimeni din partea Federației nu m-a întrebat de sănătate în ultimii câțiva ani. Dacă am fi avut o naționale cu jucători care să evolueze în marile campionate ale Europei n-aș fi spus nimic.

Dar văd că principalul campionat care furnizează jucători la echipa națională este Serie B din Italia, iar eu cand am avut 32 de prezente într-un sezon de Serie B nu am fost convocat nici măcar la un meci de verificare. Să decidă lumea dacă e corect sau nu. Respect decizia selecționerului și îmi văd în continuare de treaba, iar dacă se va considera că merit să fiu convocat, o voi face responsabilitate și mândrie pentru țara mea”, a declarat Vlad Dragomir, pentru ProSport. 

Vlad Dragomir a ajuns la trupa cipriotă la începutul sezonului trecut. El evoluase înainte la două grupări italiene de ligă secundă, Virtus Entella şi Perugia. Dragomir este un produs al celor de la Poli Timişoara, iar la doar 16 ani a fost cumpărat de Arsenal Londra. La Pafos, fotbalistul de 23 de ani este coechipier cu Jefte Betancor, spaniolul care a evoluat la FC Voluntari, Farul şi CFR Cluj în campionatul nostru.