Anunț făcut de Nica în săptămâna derby-ului. A semnat cu o echipă din Italia. „Este adevărat, am reziliat contractul”

Gabriel-Alexandru Ioniță / 29.01.2022, 23:14
Anunț făcut de Nica în săptămâna derby-ului. A semnat cu o echipă din Italia. „Este adevărat, am reziliat contractul”

Dinamo a efectuat foarte multe schimbări în lot și în această iarnă, așa cum obișnuiește deja de câțiva ani. „Câinii” au adus nu mai puțin de 10 fotbaliști, dar au și renunțat de asemenea la câțiva, majoritatea aduși în mandatul lui Mircea Rednic.

Constantin Nica a plecat de la Dinamo și se întoarce în Italia

Ultimul fotbalist care și-a reziliat contractul cu formația din Ștefan cel Mare este Constantin Nica. Ajuns la 28 de ani și măcinat de accidentările repetate, fosta mare speranță a dinamoviștilor a revenit la echipa care l-a lansat în fotbalul mare în speranța că va putea să se repună pe picioare.

Din păcate pentru el, acest lucru nu s-a întâmplat, de asemenea din cauza condiției sale fizice precare. Nica a jucat doar un meci în acest sezon pentru Dinamo, în Cupa României contra celor de la FC Argeș.

Astfel, era destul de greu de crezut că el va fi păstrat în continuare în lot. Mai ales în condițiile în care clubul alb-roșu a adus doi fundași dreapta în pauza de iarnă, Marius Tomozei și Alin Buleică. Așadar, contractul lui Constantin Nica a fost reziliat, fapt confirmat de Iuliu Mureșan, administratorul special al lui Dinamo.

Este adevărat. În această seară am reziliat contractul cu Nica. A fost o despărţire amiabilă. Mi-a spus că ar avea ceva din străinătate. Însă nu am intrat în detalii”, a transmis Mureșan.

Și s-a confirmat foarte rapid că într-adevăr fundașul dreapta avea deja o înțelegere cu o altă echipă. Asta pentru că el a semnat deja un contract cu US Pistoiese 1921, formație ce activează în liga a treia italiană.

Fundașul dreapta bifează astfel a cincea echipă în Peninsulă

Astfel, Nica revine în Peninsulă după trei ani și jumătate. El a fost pus pe liber de Atalanta în august 2018, iar ulterior a fost legitimat la echipe precum Dunărea Călărași, FC Voluntari și Vojvodina Novi Sad, înainte de a semna din nou cu Dinamo.

Constantin Nica a fost transferat de formația din Bergamo în iulie 2013 după ce a impresionat în Ștefan cel Mare timp de un an. Italienii au plătit în schimbul său 1.6 milioane de euro în condițiile în care la acel moment avea doar 20 de ani.

Nu a reușit să se impună însă în Serie A, și din cauza numeroaselor accidentări, iar bergamascii l-au împrumutat la mai multe echipe de Serie B. Printre acestea se numără Cesena, Avellino și Latina Calcio.

Momente inedite cu Flavius Stoican înainte de meciul cu FCSB. „Virați la dreapta”. Ce i s-a întâmplat antrenorului lui Dinamo la conferința de presă