Fotbalistul român care face furori în Franța a mai marcat două goluri. Alex Dobre e de neoprit în Ligue 2

Olteanu Ștefan 01.05.2022, 09:56
Fotbalistul român care face furori în Franța a mai marcat două goluri. Alex Dobre e de neoprit în Ligue 2

Alex Dobre (23 de ani) face furori în Franța și în ultima etapă din Ligue 2 a mai marcat două goluri. Doar în ultimele două partide, Dobre a înscris pentru Dijon patru goluri. Cu un total de 9 reușite în acest sezon, tânărul atacant român este al doilea cel mai bun marcator din lotul echipei sale.

Alex Dobre, fotbalistul român care face furori în Franța! A marcat două goluri cu Niort și a bifat a doua dublă consecutivă în Ligue 2

Alex Dobre are parte de un sezon foarte promițător la Dijon, în Ligue 2 din Franța, iar în runda precedentă a mai marcat două goluri pentru echipa sa și a făcut furori în deplasarea de la Niort.

Dobre a deschis scorul pentru Dijon în minutul 44, însă în prelungirile primei reprize Niort a restabilit egalitatea. Ulterior, în debutul părții secunde, Dobre a ieșit din nou la rampă și a readus-o pe Dijon în avantaj, în minutul 50. Formația oaspete a mai punctat o dată pe final și s-a impus în deplasare la Niort, scor 3-1.

Însă, de remarcat este prestația excelentă a lui Alex Dobre, care vine după o alta la fel de remarcabilă reușită în runda precedentă. Pe 22 aprilie, atacantul român a fost vedeta duelului Dijon – Guingamp 3-3, când a ieșit în evidență tot cu o dublă pentru echipa sa.

Alex Dobre este al doilea marcator din lotul lui Dijon, cu 9 goluri reușite în acest sezon. De asemenea, el s-a remarcat și cu 3 pase decisive.

Din păcate, Dijon nu mai are șanse la promovare, însă în următoarea stagiune s-ar putea dovedi a fi o candidată serioasă pentru un loc în Ligue 1.

În prezent, Dijon e pe 10 în Ligue 2, cu 46 de puncte după 36 de etape.

Alex Dobre va avea alt antrenor în sezonul următor

Sub comanda antrenorului Patrice Garande (61 de ani), Alex Dobre a avut parte de cel mai bun sezon al carierei sale de seniori. Atacantul român s-a dovedit a fi o piesă importantă în angrenajul echipei sale și a evoluat un total de 29 de meciuri în actuala stagiune.

Dobre a fost achiziționat de Dijon în august 2020, când formația franceză i-a plătit lui Bournemouth, din Anglia, suma de 1.000.000 de euro. Potrivit Transfermarkt, tot atât este cota de piață a lui Alex Dobre și în prezent.

Din nefericire, Alex Dobre va fi nevoit să demonstreze în sezonul viitor sub comanda unui nou antrenor. Patrice Garande și-a anunțat deja plecarea de pe banca lui Dijon, după doar un sezon.

Am decis să nu continui aici în sezonul viitor. A fost o decizie luată de comun acord cu președintele. Am discutat împreună despre sezonul care urmează să se încheie și mai ales despre viitorul lui Dijon. Nu avem aceeași viziune pentru viitor. Așa că este de preferat să punem capăt colaborării noastre”, a transmis Patrice Garande.

El le-a mai antrenat în carieră pe SM Caen și Toulouse FC.

O reacție a fost oferită și de președintele Oliver Delcourt:

M-am întâlnit cu Patrice Garande pentru a face bilanțul acestui sezon. Dar și pentru a discuta despre viitor. La finalul acestei discuții, mi-a confirmat dorința de a pune capăt misiunii sale la finalul sezonului. El a împărtășit deja decizia jucătorilor și staff-ului. Aș dori să îi mulțumesc pentru munca depusă, pentru calitatea colaborării noastre și pentru motivația sa în vederea încheierii cât mai bine a stagiunii curente”, a spus și președintele lui Dijon, potrivit Foot Mercato.

Alex Dobre nu mai vrea să audă de naționala României. „Sunt invizibil pentru ei”. Va refuza orice apel de la Edi Iordănescu.