Fotbalul din Turcia se oprește până în martie. Oficialii federației au anunțat data la care se vor relua competițiile naționale

George Drafta 10.02.2023, 22:53
Fotbalul din Turcia se oprește până în martie. Oficialii federației au anunțat data la care se vor relua competițiile naționale

Tragedia care a lovit Turcia la începutul acestei săptămâni a trimis fotbalul în vacanţă forţată.

Cutremurele produse în sudul ţării au lăsat în urma lor peste 20.000 de morţi şi foarte multă suferinţă. Iar şefii Federaţiei de Fotbal din Turcia au anunţat că toate competiţiile sportive vor fi suspendate până când situaţia va permite din nou disputarea meciurilor de fotbal.

Totuşi, mai devreme decât s-ar fi aşteptat cineva, oficialii s-au râzgândit şi au anunţat deja data la care se va juca din nou pe malurile Bosforului. Prima ligă este programată să se reia pe 3-4 martie, conform anunţului făcut de preşedintele forului de la Ankara, Mehmet Buyukeksi.

Hatayspor era pe locul 14 înaintea întreruperii campionatului
Hatayspor era pe locul 14 înaintea întreruperii campionatului

Este însă aproape sigur că sezonul va continua fără una dintre echipe. Hatayspor, formaţia din regiunea puternic afectată de seismul de magnitudine mare a depus o cerere de retragere din campionat.

Maxim, aproape să rămână fără echipă

O astfel de soartă ar putea să o aibă şi Gaziantep. Astfel, internaţionalul român Alexandru Maxim ar putea rămâne fără echipă în ultima parte a sezonului.

„Dacă şi Gaziantep FK vrea să se retragă din ligă, noi plănuim să continuăm cu 17 echipe, cu condiţia ca drepturile acestor două cluburi să rămână intacte”, a declarat preşedintele Uniunii Cluburilor din Turcia, Ali Koc.

Mehmet Buyukeksi
Mehmet Buyukeksi

Preşedintele Federaţiei Turce de Fotbal a anunţat că UEFA a disponibilizat o sumă importantă pentru ajutorarea poporului greu încercat în acest momente.

“Durerea noastră este foarte mare. Mii de oameni încă sunt sub dărâmături. UEFA a spus că va trimite 300.000 de euro. Şi s-a mai întâmplat ceva astăzi. Azerbaijan ne-a trimis 25.000 de euro”, a adăugat Mehmet Buyukeksi.

Gestul superb al lui Pancu

Fostul fotbalist al lui Beşiktaş a fost şi el sensibilizat de imaginile tragediei din Turcia. Daniel Pancu a scos la vânzare mănuşile purtate la celebrul meci împotriva lui Fenerbahce în care a intrat în poarta vulturilor. Iar banii obţinuţi vor fi donaţi victimelor cutremurelor care au îndoliat întreaga Turcie.

Pancu, în celebrul meci de acum aproape 18 ani
Pancu, în celebrul meci de acum aproape 18 ani

”Eram la sală, alergam pe bandă și am văzut că Demiral dona un tricou al lui Cristiano Ronaldo și mi-am adus aminte de mănuși care erau în pod. Le-am dus în pod, unde am și foarte multe tricouri.

Intenția mea e ca aceste mănuși să ajungă la muzeul lui Besiktaș. Țin foarte mult la acest lucru, de aceea nu va mai avea loc nicio licitație. Am primit multe mesaje de la persoane din Turcia. Cineva din conducerea lui Besiktaș va intra în posesia lor. Suma este undeva la 25.000 de euro. Mănușile vor ajunge în muzeu”, a declarat Daniel Pancu,

Urmăriți Playsport.ro și pe