Fotbalul, în continuă schimbare. Moment istoric în fotbalul italian, după ultima decizie luată la nivel înalt

Giosanu Catinca 28.09.2022, 19:53
Fotbalul, în continuă schimbare. Moment istoric în fotbalul italian, după ultima decizie luată la nivel înalt

Campionatul Italiei, Serie A, aduce o mare noutate. Competiția din peninsulă va bifa o premieră istorică în acest weekend. Meciul dintre Sassuolo și Salernitana, programat duminică, 2 octombrie, va fi condus de către o femeie. Cine este arbitrul care a fost delegat la meciul din Serie A.

Moment istoric în fotbalul italian

La cei 32 de ani ai săi, Maria Sole Ferrieri Caputi a devenit prima femeie care va arbitra un meci. Italianca a fost delegată la meciul Sassuolo – Salernitana, din etapa cu numărul opt din Serie A. Partida este programată să se desfășoare duminică, 2 octombrie, pe stadionul mapei. Meciul nu va începe mai devreme de ora 16:00.

Salernitana are cei mai tari fani din toată Serie A. Peste 3.500 de bilete dintre cele puse în vânzare pentru suporterii echipei oaspete la meciul cu Sassuolo au fost vândute până la ora redactării acestui articol, conform presei din Italia.

La fel ca anul trecut, când Sassuolo s-a impus cu 10- în fața celor de la Salernitana, meci jucat cu exact un an în urmă, pe 26 septembrie 2021, și anul acesta sectorul de oaspeți al Stadionului Mapei este destinat să se epuizeze.

Cine este Maria Sole Ferrieri Caputi

Maria Sole Ferrieri Caputi a mai condus sezonul trecut un meci oficial, dar atunci s-a jucat în Serie B. Au jucat Cittadella – SPAL, iar partida s-a încheiat cu o remiză albă.

Tot în sezonul trecut, ea a devenit prima femeie arbitru la un meci în care este implicată o echipă din Serie A. Ea a condus meciul dintre Cagliari și Cittadella, încheiat cu 3-1 în favoarea fostei echipe a lui Răzvan Marin.

Alfredo Trentalange, fost arbitru FIFA, s-a arătat încântat de decizia oficialilor.

Nu este o zi oarecare, sunt încântat. Maria Sole va debuta în Serie A pe merit, are toate calitățile necesare. Ne pregătim să trăim un moment istoric după mai bine de 110 ani de fotbal.

Le mulțumim celor care au crezut în ea, mai ales celor de la FIFA, UEFA, domnului Rosetti. Este un succes pentru tot arbitrajul.”, a spus Trentalange, citat de Gazzetta dello Sport.