Fotbalul mondial e în doliu, după ce un tânăr de doar 16 ani de la Ajax a murit! Era văzut drept unul dintre cei mai promițători atacanți olandezi

Marian Cărăvan / 31.07.2021, 11:02
Fotbalul mondial e în doliu, după ce un tânăr de doar 16 ani de la Ajax a murit! Era văzut drept unul dintre cei mai promițători atacanți olandezi

Considerat unul dintre cei mai promițători atacanți olandezi, un tânăr de doar 16 ani de la Ajax a murit în urma unui accident rutier. Fotbalul mondial e în doliu, după tragedia petrecută în acest weekend.

Un tânăr de doar 16 ani de la Ajax a murit!

Destin crunt pentru un tânăr fotbalist de la Academia Ajax. Un tânăr fotbalist care venise în 2018 la celebra Academie a „lăncierilor” a sfârșit în mod tragic pe șoselele din Olanda. Noah Gesser, un puști de doar 16 ani, născut pe 27 februarie 2005, a fost implicat într-un accident rutier. Conform publicației de Telegraaf, accidentul a avut loc vineri seara, în jurul orei locale 19:30, în zona IJsselstein, din provincia olandeză Utrecht. În accident au fost implicate mașina în care Gesser se afla împreună cu fratele său și un microbuz. Conform informațiilor prezentate de presa olandeză, autoturismul în care se afla fotbalistul ar fi ieșit de pe sensul de mers și s-ar fi izbit violent cu microbuzul care vena din sens opus.

Impactul le-a fost fatal lui Noah Gesser și fratelui acestuia, amândoi fiind găsiți fără suflare. Șoferul microbuzului se află sub supraveghere medicală la spital.

Noah Gesser, văzut drept unul dintre cei mai promițători atacanți olandezi

La doar 16 ani, destinul i-a fost curmat brusc. Văzut drept unul dintre cei mai promițători atacanți olandezi, Noah Gesser nu a mai apucat să-și arate măiestria pe dreptunghiul verde. Dispariția sa la o vârstă fragedă îndoliază fotbalul olandez. Noah Gesser era un jucător cu profil ofensiv, iar calitățile sale au atras imediat atenția antrenorilor de la Academia Ajax. Viteza și capacitatea de a înscrie și-a arătat-o în sezonul precedent, când a marcat 11 goluri în 6 meciuri pentru echipa U16 de la Ajax. Noah Gesser era în plină ascensiune și nu ar mai fi durat mult până la un debut în echipa de seniori.

Tragedie în lumea fotbalului, la începutul anului

În luna ianuarie a acestui an, sportul rege a fost lovit de o dramă de proporții. Una care a făcut victime 4 fotbaliști și un președinte de club. Totul s-a întâmplat în Brazilia, acolo unde un accident de avion a îndoliat întreaga suflare fotbalistică.

Accidentul a avut loc pe un aeroport privat din regiunea Luzimangues. Aeronava îi avea la bord pe 4 fotbaliști legitimați la clubul Palmas FR. Aceștia erau Lucas Praxedes, Guilherme Noe, Marcus Molinari și Ranule. Pe lângă fotbaliști, în avion se mai afla și președintele clubului, Lucas Meira.

Din nefericire, avionul s-a prăbușit imediat după decolare. Iar cei patru fotbaliști, alături de președintele clubului și de pilotul aeronavei nu au supraviețuit. Cei 4 jucători tocmai fuseseră legitimați la gruparea braziliană și trei dintre ei, Praxedes, Noe și Ranule tocmai fuseseră depistați cu coronavirus.