Fotbalul mondial este din nou în doliu. A încetat din viață singurul fotbalist din istorie care a cucerit de 6 ori Liga Campionilor

Gabriel-Alexandru Ioniță / 18.01.2022, 13:04
Fotbalul mondial este din nou în doliu. A încetat din viață singurul fotbalist din istorie care a cucerit de 6 ori Liga Campionilor

Fotbalul mondial a primit o nouă veste cutremurătoare. Legendarul Paco Gento, unul dintre cei mai mari jucători din istoria lui Real Madrid, a decedat marți dimineață la vârsta de 88 de ani.

A decedat Paco Gento, unul dintre cei mai mari jucători din fotbalul mondial

Anunțul a fost făcut chiar de clubul madrilen, prin intermediul unui comunicat postat pe site-ul oficial. Francisco Gento, sau Paco așa cum îl cunoștea toată lumea, a jucat nu mai puțin de 18 ani pentru gruparea de pe Santiago Bernabeu, între 1953 și 1971.

Cu el în teren „Los Blancos” au cucerit 23 de trofee. Ceea ce reprezintă recordul absolut al clubului din capitala Spaniei. Paco Gento este un adevărat maestru al acestor performanțe unice.

El este fotbalistul care a cucerit cele mai multe titluri în Spania, respectiv 12. De asemenea, este singurul fotbalist din istorie care a câștigat de 6 ori Cupa Campionilor Europeni sau UEFA Champions League.

Totodată, Paco Gento este fotbalistul cu cele mai multe finale jucate în cea mai importantă competiție europeană la nivel de club, 8 la număr. La egalitate cu legendarul fundaș italian Paolo Maldini.

Francisco Gento a jucat peste 600 de meciuri pentru Real Madrid și a reușit să marcheze 182 de goluri. De asemenea, a bifat și 43 de partide pentru echipa națională a Spaniei.

Marele Gento a fost egalat recent de brazilianul Marcelo

Legendarul jucător a încetat din viață la numai două zile după ce a fost egalat de Marcelo în clasamentul fotbaliștilor cu cele mai multe trofee majore cucerite în tricoul blanco. Real Madrid a câștigat Supercupa Spaniei după o finală cu Athletic Bilbao disputată la Riyadh. Iar brazilianul a ajuns și el la 23 de astfel de reușite.

Luka Modric și Karim Benzema din penalty au adus victoria echipei antrenate de Carlo Ancelotti. În semifinale, Real Madrid trecuse de marea rivală Barcelona după prelungiri, în vreme ce Bilbao învinsese Atletico Madrid cu scorul de 2-1.