FOTO EXCLUSIV. Boxer bătut de un antrenor! Campionul Gabriel Șchiopu a primit un pumn în figură din partea antrenorului Bogdan Dobrescu, înaintea festivității de premiere!

Justin Gafiuc 10.12.2021, 11:24

În sala ”Cantina” din Brăila, unde se desfășoară în aceste zile naționalele de box U20 și U22, s-a produs joi seara un incident violent. Proaspăt campion al României la categoria 51 kg, Gabriel Șchiopu a fost lovit cu pumnul în figură de Bogdan Dobrescu, antrenor la CSM Brăila și aflat la un moment dat în staff-ul lotului național!

Ion Moroiță, antrenorul lui Șchiopu, legitimat la Petrolul Ploiești, povestește că ”actul golănesc s-a petrecut sub ochii publicului, oficialilor, jandarmilor. La un moment dat, niște copii îi făceau galerie lui Gabi în timpul finalei, iar Dobrescu a strigat la ei să tacă din gură. Puștii s-au conformat. Dar, după partidă, ne-am trezit că vine direct spre Șchiopu și-i aplică o lovitură în față. Motivul invocat e că Gabi l-ar fi vorbit urât”.

”Mi-a spart arcada dreaptă”

Sportivul agresat a relatat pentru playsport că

Dobrescu mi-a spart arcada dreaptă și mi-a umplut fața de sânge. Mi-a făcut și o gaură, pentru că am simțit și un obiect dur, un ghiul sau un ceas. Pur și simplu, m-am trezit că mă pleznește din senin. M-a prins complet relaxat, am văzut stele verzi. Acum am amețeli. I-am făcut plângere la Poliție, dar el se dă dispărut pentru a nu merge să scrie declarații. Îmi scot și certificat medico-legal, îl voi da în judecată. Nici în ring nu mi s-a întâmplat așa ceva”.

”M-a înjurat și mă tot jignea pe facebook”

Agresorul își prezintă astfel propria versiune:

”Discutam în sală cu maestrul Feri Vaștag și nu ne puteam înțelege din cauza țipetelor unor copii, care strigau la meciul lui Șchiopu. I-am rugat să tacă din gură și au înțeles. Apoi, m-a chemat Moroiță să mă întrebe ce-am avut cu puștii, i-am explicat și începuse să mă ia cu chestii de genul «Da’ cine ești tu?». Pe Șchiopu l-am avut elev în urmă cu trei ani, l-am ajutat să iasă campion național, iar el mă jignea în toate felurile pe facebook după ce l-am prins fumând și am trimis poze și lui Moroiță, și pe la federație. Iar acum a intervenit în discuție. «Cu ce m-ai ajutat tu?». Și m-a înjurat. În momentul ăla i-am tras o palmă și, fără să vreau, l-am atins și cu cureaua de la ceas, care s-a și rupt când l-am nimerit în arcadă”.

Bogdan Dobrescu a fost vicecampion european în 2000, an în care a participat și la Olimpiada de la Sydney, unde a ieșit însă din turul secund. El a concurat la categoria 51 kg, aceeași la care activează și victima sa de la Brăila, Gabriel Șchiopu.