FOTO EXCLUSIV. Ce sumă solicită Mircea Rednic de la Dinamo. S-a înscris la masa credală

Bădulescu Silvian Cătălin Mureșanu 04.02.2022, 14:28
FOTO EXCLUSIV. Ce sumă solicită Mircea Rednic de la Dinamo. S-a înscris la masa credală

Mircea Rednic s-a întors în „Groapă” pentru al 5-lea „descălecat”, însă nici pe departe cu succesul de altădată. Acesta a fost demis după ultimul meci din 2021, înfrângere contra celor de la Farul, și înlăturarea sa a luat prin surprindere pe toată lumea. „Puriul” s-a înscris la masa credală, pentru a-și recupera sumele de bani pe cele două luni, cât s-a aflat la cârma echipei.

Mircea Rednic s-a adresat RTZ & Partners SPRL

Mircea Rednic a fost demis, unilateral, la sfârșitul lunii decembrie. Rezultatele acestuia au fost departe de palmaresul său, precum și de obiectivele conducerii echipei. Tehnicianul de 59 de ani s-a aflat pe banca tehnică a „câinilor” pentru 12 partide, timp în care a bifat o singură victorie, trei rezultate de egalitate și opt înfrângeri, rulând nu mai puțin de 32 de jucători.

La data de 22.01.2022, a fost înregistrată la sediul administratorului judiciar cererea de plată formulată de către „Puriu”, prin intermediul căreia se solicită determinarea existenței și stabilirea cuantumului creanțelor deținute împotriva debitoarei Dinamo 1948 SA. Astfel, urmează să se înscrie la masa credală a societății aflate în insolvență cu suma de 11.097 euro, ceea ce reprezintă salariul pentru lunile noiembrie și decembrie (până pe data de 21, când a fost demis).

Conform dispozițiilor art. 102 alin. (6) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenței și de insolvență, „Creanțele născute după data deschiderii procedurii, în perioada de observație sau în procedura reorganizării judiciare vor fi plătite conform documentelor din care rezultă, nefiind necesară înscrierea la masa credală. Prevederea se aplică în mod corespunzător pentru creanțele născute după data deschiderii procedurii de faliment” se arată în Buletinul Procedurilor de Insolvență al SC Dinamo 1948 SA.

Mircea Rednic, obiectul unui alt proces pentru Dinamo?

Deși, la prima vedere, Mircea Rednic a venit să ajute echipe și s-o scoată din situația dificilă, tehnicianul n-a avut impactul dorit. Mai mult, acestuia i-au fost aduși foarte mulți jucători, pe diverse posturi, dar aproape niciunul nu a confirmat. Din „lotul Rednic”, Dinamo a mai rămas cu Nikos Kainourgios, fotbalistul grec nedorind să-și rezilieze înțelegerea până când nu-și va găsi angajament.

Conform unor surse, în cazul contractului semnat între Mircea Rednic și SC Dinamo 1948 SA, antrenorul, în cazul în care ar fi fost demis, ar fi trebuit să primească drept compensații echivalentul a 4 salarii. De asemenea, dacă fostul fundaș ar fi plecat de bunăvoie, ar fi trebuit să dea el echivalentul a 4 salarii către alb-roșii.

Există posibilitatea ca antrenorul să deschidă un nou proces, în cazul în care cele două părți nu se vor înțelege. Mai mult, conform raportului din 1 februarie 2022 al procesului de insolvență, „ analizând pe fond cererea de plată formulată de către Rednic Mircea, administratorul judiciar apreciază că aceasta reprezintă o creanță certă, lichidă și exigibilă, născută după data deschiderii procedurii, prin raportare la dispozițiile art. 102 alin. (6) din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a  insolvenței și de insolvență, sens în care apreciază că se impune plata sumei de 54.883 lei (11.097 euro)”.

Urmăriți Playsport.ro și pe