FOTO. Fost jucător de echipă națională, ajuns alcoolic. Trăiește pe străzi deși a câștigat saci de bani

Catinca Giosanu 22.05.2022, 12:53

Un fost jucător de echipă națională are probleme serioase cu alcoolul. Viața sa a luat o întorsătură neașteptată după un transfer pe care nu și l-a dorit. S-a refugiat în alcool pentru a uita de probleme.

Drama lui Dawid Janczyk, tânărul care l-a depășit pe Lewandowski

De-a lungul timpului, mai ales la începutul carierei, Dawid Janczyk era comparat cu Lewandowski. Fostul internațional polonez visa să ajungă unul dintre cei mai cunoscuți fotbaliști și avea mari șanse să se impună în lumea fotbalului dacă nu ar fi căzut în patima băuturii.

La 19 ani, Dawid Janczyk se număra printre cei mai buni jucători tineri cu potențial ridicat. Din nefericire, planurile fotbalistului nu au mers așa cum se aștepta. Cariera lui a fost afectată de dependența de alcool. Și nu este un caz singular. De-a lungul timpului, au ieșit la suparafață mai multe situații asemănătoare. Chiar și unii tehniciani au avut tulburări comportamentale din cauza alcoolului.

”Eram singur și beam non-stop”

În 2005, Janczyk și Lewandowski au ajuns la Legia Varșovia, ca pariuri ale clubului, însă după un an, Dawid a fost considerat de club drept un fotbalist cu potențial mai mare decât Lewandowski, după cum arată publicația spaniolă milenio.com.

Janczyk a continuat și în 2007 să iasă în evidență mai mult decât Robert Lewandowski. Fostul internațional a impresionat cu prestația sa de la Mondialul U20 din Canada, unde a bifat 3 goluri în 4 meciuri.

Transferul care i-a distrus cariera

După ce a ajuns la CSKA Moscova, s-a prăbușit. Polonezul nu s-a putut adapta la noua sa echipă, unde a prins doar câteva minute de joc. Și pentru că era și departe de cei dragi lui, a căzut în depresie și a devenit dependent de alcool.

În Rusia, Dawid ar fi câștigat dublul salariului unui fotbalist din Bundesliga. Ne-au dat mulți bani pentru a realiza transferul, pentru că le era teamă să nu-l sufle altă echipă.”, a dezvăluit agentul lui Janczyk, conform presei din străinătate.

La Moscova, Dawid îi avea drept concurenți pe Wagner Love și Jo Alves.

Nu voiam să merg în Rusia, preferam Spania. Aveam oferte de la Betis, Sevilla, Atletico, dar Legia a decis să mă trimită la ȚSKA. Am început să beau. Nu-mi plăcea și nu mă distram, dar eram singur și beam non-stop.”, a povestit Janczyk în cartea sa autobiografică.

Urmăriți Playsport.ro și pe