FOTO. Imaginea zilei în fotbalul mondial. Cum a apărut Dani Alves la prezentarea oficială pe Nou Camp

Moldoveanu Camelia / 17.11.2021, 21:04

Dani Alves a oferit imaginea zilei din fotbalul mondial. Revenirea oficială a brazilianului la Barcelona a fost una inedită. Fotbalistul care a evoluat pe Camp Nou între 2008 și 2016 a vrut să le reamintească fanilor cum a fost prima sa apariție în tricoul „roș-albastru”.

Imaginea zilei a fost oferită de Dani Alves. Apariție legendară pe Camp Nou

Fanii celor de la Barcelona au rămas șocați atunci când l-au văzut pe Dani Alves din nou pe Camp Nou. Surprinderea nu a fost pentru că nu s-ar fi așteptat să-l vadă, fiind o un eveniment dedicat revenirii lui, ci pentru că fotbalistul a ales să se încalțe în șlapi. Motivul? Cu toate că erau doar 18 grade la Barcelona, Alves a vrut să retrăiască momentul din 2008, atunci când a păși pentru prima dată pe iarba de pe Camo Nou.

Vin în șlapi pentru că multe lucruri se pot schimba, dar unele nu”, a spus Alves.

După ce 10.000 de fani l-au întâmpinat cu aplauze, Alves s-a descălțat și a pășit în tălpile goale pe iarba de pe Camp Nou.

Nu îmi găsesc cuvintele. Este o zi specială pentru mine, pentru că mă întorc aici după 5 ani și trebuie să mă bucur de asta.

Am vrut să revin și să ajut. Garantez că pot ajuta. Pot să-i ajut pe jucători să înțeleagă ce înseamnă Barcelona. Xavi m-a sunat să mă întrebe dacă pot da o mână de ajutor. I-am zis «E vorba de Barcelona, iar dacă Barcelona are nevoie de mine, nu mă interesează nimic. Dacă e nevoie, joc gratis. Văd eu cum o rezolv cu clubul».

Nu mi-am imaginat asta niciodată. Nu pot să explic de simt. Acum sunt ca un copil, dar de 38 de ani. Sunt foarte fericit. Am venit pentru a fi din nou puternici, pentru a aduce o o energie bună. Voi respecta acest tricou, așa cum a făcut făcut-o toată viața”, a spus Dani Alves, cel care va purta numărul 8.

Cel mai mic salariu din lot

Acesta a cucerit nu mai puțin de 23 de trofee din totalul de 44 în tricoul echipei la care s-a întors. A ales să primească cel mai mic salariu de la FC Barcelona, aici fiind luați în calcul toți jucătorii primei echipei. Astfel, el este conștient de postura financiară dificilă în care se află echipa și dovedește cu acest gest că a venit cu scopul de a o ajuta să iasă din criză, nu pentru bani, conform publicației catalane Sport.

Sursa respectivă nu oferă, însă, cifra referitoare la banii pe care îi va primi fotbalistul brazilian, medaliat cu aur în cadrul Jocurilor Olimpice din Tokyo. Totuși, se precizează că acesta poate primit bani în plus, în funcție de anumite clauze de obiectiv prezente în contract.

Înainte de a venit la Barcelona, Dani Alves a evoluat pentru Bahia (2001-2002) și Sevilla (2002-2008). După plecarea de pe „Camp Nou”, el a jucat pentru Juventus (2016-2017), Paris Saint-Germain (2019-2021) și Sao Paolo (2019-2021). A cucerit trofee pentru fiecare echipă pentru care a evoluat.