FOTO. Imaginile groazei cu o campioană olimpică bătută de antrenor. Cei doi au și o relație personală

Giosanu Catinca 02.12.2021, 11:15

Judoka franceză Margaux Pinot, campioană olimpică la Tokyo, a fost bătută cu bestialitate de antrenorul ei. Acest lucru a fost posibil cu atât mai mult cu cât cei doi au avut o relație personală în afara sălii de antrenamente.

Margaux Pinot, victima violenței domestice

Alain Schmitt (38 de ani) a atacat-o pe campioana olimpică la finalul săptămânii trecute. Episodul a fost dezvăluit chiar de sportivă, prin intermediul rețelelor de socializare. Pinot a povestit în detaliu atacul la care a fost supusă de către Schmitt, cel care îi era în același timp și antrenor, și soț.

 În noaptea de sâmbătă spre duminică, am fost victima unei agresiuni la domiciliul meu de către soțul și antrenorul meu. Am fost insultată, lovită cu pumnii, iar capul meu s-a lovit de mai multe ori de pământ. Și, în cele din urmă, am fost strangulată. Am crezut că voi muri. Am mai multe răni, inclusiv un nas spart și 10 zile de întrerupere temporară a activității. Astăzi, justiția a decis să îl elibereze. Ce valoare are apărarea lor calomnioasă în fața rănilor mele și a sângelui împrăștiat pe podeaua apartamentului meu? Ce a lipsit? Moartea la sfârșit, poate? Probabil că judo-ul a fost cel care m-a salvat.”, a reacționat sportiva pe contul personal de Twitter.

”Am crezut că voi muri”

Sportiva nu a trecut cu vederea agresiune la care a fost supusă. Dimpotrivă! Ea l-a reclamat autorităților pe bărbat, iar procesul deja a avut prima înfățișare. Cei de la Le Progres notează că Schmitt a negat toate acuzațiile. Mai mult, el a declarat în fața magistraților următoarele: ”Nu am lovit nicio femeie în viața mea”.

În plus, reprezentanții legali ai lui Schmitt au invocat autoapărare, varianta lor fiind că Pinot a fost cea care și-a atacat partenerul, forțându-l să răspundă. În cele din urmcă, curtea i-a dat dreptate bărbatului și nu l-a condamnat pentru atac. Motivul a fost insuficiența dovezilor. Totuși, procurorii au decis să facă apel, astfel că procesul este dus mai departe.

Situație alarmantă

Universitatea Edge Hill din Anglia a publicat recent un studiu care arată că un sfert dintre cei care practică un sport de performanţă au fost supuşi, în timp, abuzurilor. Este clar că aceste violențe trecuie să înceteze. Nu de puține ori copiii au avut de suferit din punct de vedere psihologic de pe urma violențelor fizice la care au fost supuși.

Descoperirile noastre sunt, evident, foarte îngrijorătoare. Am văzut o serie de cazuri de abuz asupra copiilor în sport în ultima vreme, dar acest studiu ne ajută să înțelegem mai clar amploarea problemei.”, a spus Mike Hartill, profesor de sociologie sportivă și autorul studiului, conform LCI.