FOTO Poze unicat, cu Ion Țiriac pe plajă la Mamaia. Miliardarul s-a bronzat, fără să îi pese de cei din jur

Ștefănescu Dragoș / 29.07.2021, 17:24

Ion Țiriac este cunoscut de toată lumea ca un mare om de afaceri si cel mai bogat român. Aparițiile sale nu sunt trecute cu vederea indiferent de conjunctură. De curând Ion Țiriac a fost surprins pe plaja din stațiunea Mamaia unde s-a relaxat în compania unei domnișoare. În ciuda averii imense pe care o deține, Ion Țiriac merge în fiecare an pe litoralul românesc.

Marele tenismen Ion Țiriac

Ion Țiriac (82 de ani) rămâne înainte de toate unul dintre cei mai mari jucători de tenis ai României. Ion Țiriac a cunoscut gloria în tenisul mondial mai ales în proba de dublu. Alături de bunul său prieten Ilie Năstase au format o echipă fantastică. Celebrul duo a câștigat turneul de la Roland Garros în 1970 și a mai bifat trei finale de Cupa Davis toate pierdute în fața echipei SUA.

În ciuda faptului că a rămas în memoria iubitorilor de tenis drept un excelent jucător de dublu, Ion Țiriac a obținut performanțe deosebite și la simplu. El a ajuns în top 10 mondial și a fost foarte aproape să-l învingă la Roland Garros pe marele Rod Laver. În cariera sa prodigioasă Ion Țiriac a câștigat 22 de turnee la dublu dar și 5 titluri la simplu.

Ion Țiriac a cunoscut succesul și în afaceri

După ce și-a încheiat cariera sportivă, Ion Țiriac a fost antrenor și manager al multor nume grele din tenisul mondial. Pe lângă partenerul său de dublu și prietenul Ilie Năstase, Ion Țiriac a antrenat și manageriat sportivi precum Guillermo Vilas, Mary Joe Fernandez, Goran Ivanisevic, Marat Safin, Boris Becker.

Ulterior, Ion Țiriac s-a dedicat afacerilor, unde a cunoscut un succes foarte mare. Țiriac a debutat în afaceri în anul 1988 când a înființat la Monte Carlo societatea care se ocupă de promovarea activităților sportive susținute de el. În anul 1990, fostul tenismen a înființat în România Banca Comercială Ion Țiriac. Ulterior aceasta a devenit UniCredit Țiriac Bank.

Prima societate de asigurări din România a fost înființată de Ion Țiriac în anul 1994. În prezent compania se numește Allianz Țiriac Asigurări. Anul următor, Ion Țiriac a contribuit la aducerea pe piața din România a lanțului de magazine Metro Group.

Și în domeniul imobiliar, Ion Țiriac a investit mult, el deținând complexul de lux din Băneasa, Stejarii.

Ion Țiriac merge în fiecare an pe litoralul românesc

În ciuda averii fabuloase pe care o deține, Ion Țiriac petrece în fiecare vară câteva zile de vacanță pe litoralul românesc. Nici anul acesta omul de afaceri nu a ratat ocazia de a ajunge la malul Mării Negre. Milionarul a fost surpisn relaxându-se pe plaja din stașiunea Mamaia, alături de o domnișoară brunetă. În pozele făcute de paparazzi de la Wowbiz se poate observa forma de invidiat pe care o are milionarul, în ciuda vârstei pe care o are.