FOTO și VIDEO. Mizeria Națională! Cum a arătat stadionul la FCSB – „U” Cluj: gunoaie, straturi de praf și panouri care stau să cadă

Bădulescu Silvian 18.07.2022, 12:19
 • Superliga, ediția 2022-2023, a debutat, oficial, și pe Arena Națională. Cel mai mare stadion al țării a fost gazda partidei dintre vicecampioana FCSB și nou-promovata Universitatea Cluj. Cu un punct împărțit între cele două și atmosferă electrizantă în tribune, un alt lucru a mai ieșit în evidență: mizeria din interiorul stadionului;
 • Reporterul Playsport.ro aflat la meci a notat, în diverse zone ale stadionului, gunoaie, locuri nemăturate, straturi de praf, precum și semne ale EURO 2020 rupte sau căzute. Lucruri, bineînțeles, cu un strat de vechime pe ele;
 • Într-un an în care Arena Națională a găzduit un festival cu zeci de mii de spectatori de-a lungul unui weekend întreg, stadionul arată, în anumite puncte, ca și cum ar fi fost părăsit o bună perioadă. Mai trist este că, deși unele zone erau „proaspăt murdărite”, altele aveau vechime pe ele. Ultimul meci oficial disputat pe Arenă fusese FCSB – FC Argeș, scor 4-0, în luna mai.
 • Primăria București și mizeria de pe Arena Națională

  Meciul dintre FCSB și „U” Cluj a fost prilejul debutului Arenei Naționale în noua ediție de Liga 1, denumită Superliga. Ultimul meci jucat aici datează din 2 mai, o partidă între FCSB și FC Argeș, scor 4-0.

  De atunci, Arena a dus lipsă de meciuri. Finala Cupei României și Supercupei s-au disputat pe „Rapid-Giulești”, respectiv „Francisc Neuman”. De asemenea, echipa națională s-a mutat din cartierul Ghencea din Giulești. Mai mult, în incinta stadionului a fost organizat și SAGA festival în weekend-ul 4-7 iulie 2022.

  Reporterul Playsport.ro aflat la partida dintre vicecampioană și „Șepcile Roșii” a observat, în diverse zone ale stadionului, Tribuna I sau Tribuna II, locuri neîngrijite, pline de gunoi și straturi groase de praf nemăturate.

  Mai mult, însemnele EURO, încă prezente aici din vara lui 2021, par deja dintr-un alt film. De exemplu, panourile care anunță numărul sectorului fie există, fie au picat, fie au fost scoase din funcțiune (VEZI FOTO).

  Imagini de la Inelul II, Tribuna I, în apropierea mesei presei. Sectorul 378 cu însemne EURO, sectorul 376 fără însemne EURO și ceea ce ar fi trebuit să anunțe sectorul 375

  VIDEO De asemenea, în zonele de bar și toalete publice, există pereți cu legenda Arenei Naționale dezlipită pe jumătate de perete.

  În continuare, într-un sector apropiat de zona atribuită oamenilor presei încă există stickere lipite de scaun pentru oficialii EURO 2020.

  „Observer Seat” – mesajul scris și aproape șters pe stickerul EURO 2020

  Șervețele și gunoaie peste gunoaie

  Partida disputată duminică, 17 iulie, de la ora 21.30, a dispus de aproximativ 20.000 de spectatori în tribună. Aceștia au fost nevoiți, cam în toate zonele stadionului, mai ales la inelul II, să treacă peste „obstacole”: mizerie, chiștoace de țigări sau straturi de praf. Se pare că Primăria Capitalei a uitat să măture și să se îngrijească, câțuși de puțin, de cel mai mare stadion al țării.

  Pe lângă vechile însemne EURO 2020, în diverse zone ale stadionului, pe interior, au ieșit în evidență, în mod negativ, din păcate, zone pline de  sticle goale, chiștoace de țigări sau pungi de chipsuri.

  Există șanse ca unele să fie „proaspete”, din timpul partidei dintre bucureșteni și clujeni. Totuși, pe unele s-a depus praful în așa fel încât par că au ceva vechime în zona respectivă.

  Imaginea 1 – Tribuna II, Inelul II; Imaginea 2 – Peluză gazde, Inelul II; Imaginea 3 – Tribuna I, Inel II, în apropiere de masa presei, Imaginea 4 – Peluză gazde, Inel II.

  Reporterul Playsport.ro nu este singurul care a observat mizeria de pe Arenă. Dochița Moșoianu, cunoscuta jurnalistă de la TVR, a postat, pe pagina personală de social media, un filmuleț de aproximativ 11 secunde în care evidenția „curățenia” de pe stadion.

  Cum scăpăm de praf? Îl luăm pe pantaloni!

  Cu pretenții mari în general, încă există, pe stadioane, imagini parcă deprinse din altă epocă. Deși într-un an 2022 în care, pe stadion s-a organizat SAGA, eveniment cu zeci de mii de persoane, mizeria încă persistă. De notat că, în cadrul festivalului muzical, accesul la Inelul II a fost interzis, deci scuza „a fost SAGA aici” pică.

  Astfel, pentru un om care vine pentru prima oară pe stadion și care, într-un final a ajuns la locul de pe bilet, surpriză: straturi groase de praf! Ce e de făcut? Pentru cei „căliți” în domeniu, vin de acasă vin pregătiți cu hârtie, pernuță sau șervețele.

  Pentru cei „novice”? Alt scaun mai curat (dacă există) sau o altă „soluție” (VEZI FOTO).

  Scaunul plin de praf și spectatorul care are urme evidente de praf pe pantaloni

  Din nefericire, cazul nu este singular. Tot rândul este prăfuit, dintr-un capăt în altul.

Urmăriți Playsport.ro și pe