FOTO | Simona Halep a strâns pumnul după calificarea în finala de la Melbourne. Ce i-a provocat reacția

Robert Zanfir / 08.01.2022, 16:48
FOTO | Simona Halep a strâns pumnul după calificarea în finala de la Melbourne. Ce i-a provocat reacția

Simona Halep s-a calificat în finala de la Melbourne, după victoria cu Qinwen Zheng, scor 6-3, 6-2. În ultimul act, românca o va întâlni pe Veronika Kudermetova, care a profitat de retragerea lui Naomi Osaka.

Simona Halep a început excelent anul. S-a calificat în finala de la Melbourne. Imediat după rezultatul de sâmbătă dimineață, constănțeanca a anunțat că nu va participa la turneul de la Sidney.

Simona Halep a strâns pumnul după calificarea în finala de la Melbourne. Ce i-a provocat reacția

Finala de la Melbourne va fi abia a doua jucată de Halep în ultimele peste 12 luni. Ultima dată când s-a calificat în ultimul act a fost la Transylvania Open.

La Cluj Napoca, Halep a pierdut cu Anett Kontaveit, 2-6, 3-6. 2021 s-a terminat fără trofeu pentru fosta Nr. 1 WTA.

„Cât de bine este să simt din nou sentimentul calificării într-o finală”, a scris Simona Halep pe contul său de Twitter, imediat după victoria cu Qinwen Zheng. Jucătoarea  noastră nu și-a putut ascunde bucuria unei noi finale.

Câți bani va câștiga Simona Halep pentru calificarea în finala de la Melbourne

Simona Halep s-a calificat sâmbătă dimineață în finala turneului Melbourne Summer Set 1, dotat cu premii totale de 239.477 de dolari. În urma acestei performanțe, sportiva de la malul mării a câștigat o sumă importantă de bani.

Simona Halep și-a asigurat un premiu de 18.037 de dolari și 180 de puncte WTA după ce s-a calificat în finala turneului WTA de la Melbourne, unul pregătitor pentru primul Grand Slam al anului, Australian Open (17 – 30 ianuarie).

E un sentiment frumos să ajung în finală chiar în primul turneu al anului. Sunt fericită, cred că am jucat bine astăzi, amândouă am jucat bine și e frumos să văd că pot începe anul atât de bine, având în vedere că anul trecut nu a fost atât de ușor.

La câteva mingi, am simțit forța ei, este destul de puternică și nu e ușor să le returnezi. Cu siguranță, serviciul m-a ajutat mai mult astăzi. Mi-am relaxat brațul mai mult decât ieri, pentru că ieri a fost groaznic.

Azi am jucat mai bine și mă bucur pentru asta. Lecția este că încă iubesc tenisul și încă îmi place să fiu pe teren, așa că iată-mă aici. Vreau să uit de anul trecut, de accidentarea aceea. Vreau să mă bucur acum, să joc cel mai bun tenis al meu în fiecare meci și să muncesc mai mult
Simona Halep, după ce s-a calificat în finala de la Melbourne.