FOTO U Cluj – Rapid, în pericol! A nins abundent, iar terenul arată jalnic!

George Drafta 27.01.2023, 15:46
FOTO U Cluj – Rapid, în pericol! A nins abundent, iar terenul arată jalnic!

Cea mai proastă veste pentru administratorii Cluj Arena pe care e programat să se joace diseară meciul dintre U Cluj şi Rapid a fost reprezentată de ninsorea care a afectat oraşul ardelean în ziua de dinaintea jocului.

Cunoscând starea deplorabilă a suprafeţei de joc, pe care s-a jucat în urmă cu fix o săptămână şi meciul cu FC Voluntari, organizatorii au temeri în privinţa felului cum ar putea arăta gazonul la ora 20:00. Ora de start stabilită pentru primul meci al etapei a 23-a a Superligii.

Există varianta ca întâlnirea să se amâne dacă terenul va fi impracticabil. Totul depinde de decizia centralului Marian Barbu, delegat de CCA la această partidă. Ninsoarea a început încă de joi seară la Cluj. Însă cunoscând avertismentele venite din partea ANM, oficialii Universităţii au apelat la o prelată care să protejeze suprafaţa de joc de căderile de zăpadă.

De gazonul de pe Cluj Arena s-au plâns mai mulţi antrenori în ultima vreme
De gazonul de pe Cluj Arena s-au plâns mai mulţi antrenori în ultima vreme

Prognoză deloc favorabilă

Conform informaţiilor meteo, oraşul Cluj va fi afectat de o ploaie care se va opri în jurul orei 19. Pentru a face însă loc altei „porţii” de ninsoare. Va rămâne de văzut cum se vor descurca cei 22 de jucători pe care îi vor trimite în teren Ioan Ovidiu Sabău şi Adrian Mutu din momentul în care prelata va fi înlăturată de pe gazonul arenei de 30.000 de locuri. Antrenorul „şepcilor roşii” aşteaptă ca echipa sa să aibă parte de susţinere şi în aceste condiţii vitrege.

Ioan Ovidiu Sabău s-a întors în antrenorat pentru a o ajuta pe U Cluj să se salveze de la retrogradare
Ioan Ovidiu Sabău s-a întors în antrenorat pentru a o ajuta pe U Cluj să se salveze de la retrogradare

„Mă aștept undeva la 8-10.000 de suporteri. Ținând cont că e vineri, e frig, oamenii ar avea o scuză. Gazonul au încercat să-l repare în perioada asta. Dar multe nu se pot face, aici trebuie schimbate multe. Sunt lucrări destul de mari, care nu pot fi făcute acum.

Trebuie refăcut drenul. În primăvară, când trece perioada asta. Ce vedeți voi, văd și eu. Nu arată bine terenul, mai multe nu știu nici eu. Nu poți să pasezi cum trebuie, e destul de greu”, a declarat Sabău, înaintea partidei din această seară.

Miză importantă în joc

Meciul este extrem de important pentru ambele echipe.

Giuleştenii s-au impus în tur cu 1-0
Giuleştenii s-au impus în tur cu 1-0

Gazdele încearcă să iasă din zona retrogradării. Iar un succes i-ar face să urce nu mai puţin de 5 locuri în clasament. Ar ajunge pe poziţia a 9-a, în spatele celor de la FC Voluntari, pe care i-au învins runda trecută, tot pe teren propriu.

De partea cealaltă, cu un succes, rapidiştii s-ar apropia la 3 puncte de liderul CFR şi ar fi doar la o lungime de ocupanta poziţiei secunde, Farul. Evident, că o victorie le-ar permite săs e întioracă şi pe podium, depăşind rivala FCSB.

Urmăriți Playsport.ro și pe