FOTO-VIDEO. Simona Halep vs. Alison Riske 6-2; 6-4, turul 1 Dubai. Debut în forță pentru Simona Halep în turneul de la Dubai

Mihai Rosoiu 14.02.2022, 18:20

Unul dintre cele mai interesante meciuri ale rundei inaugurale ale turneului de la Dubai este Simona Halep vs. Alison Riske. Jucătoarea din România vine după o perioadă agitată. După un început de an perfect, încununat cu un succes la Melbourne, constănțeaca a pierdut la Australian Open. Apoi, Simona Halep a luat o decizie radicală, concediindu-și antrenorii.

Acum, cea mai valoroasă tenismenă a României din toate timpurile a debutat la turneul de la Dubai. În primul tur, Simona a avut parte de o adversară de calibru, americanca Alison Riske.

Simona Halep vs. Alison Riske 6-2; 6-4, turul 1 Dubai

Meciul dintre Halep și Riske a început perfect pentru jucătoarea noastră. Foarte hotărâtă, Simona a încercat să-și impună jocul încă din primele schimburi. Planul dobrogencei a mers ca uns pentru că în scurt timp scorul i-a devenit favorabil. Simona Halep a făcut rapid 5-1 și apoi 6-2, adjudecându-și primul set fără mari emoții.

Deși înfrunta una dintre cele mai imprevizibile jucătoare din circuitul WTA, Halep a reușit să-și facă manșa foarte ușoară. Oponenta sa a părut incapabilă să se opună, iar meciul a mers în direcția dorită fanii româncei.

Simona Halep a început la fel de bine și setul secund, trecându-și în cont două game-uri rapide. Americanca însă a reușit să țină mult mai aproape de jucătoarea noastră. Chiar dacă nu a reușit să treacă la conducere, Riske s-a agățat de orice minge și a reușit să îi complice misiunea Simonei pe final de partidă. Adversarele și0au fructificat propriile servicii până la final, iar break-ul româncei s-a dovedit decisiv. 6-4 în setul al doilea și Simona Halep merge mai departe.

Româncele se descurcă bine la Dubai

Nu doar Simona Halep a ajuns pe tabloul principal de la Dubai. În afara constănțencei, România mai are două reprezentante. Gabriela Ruse (59 WTA) a făcut spectacol în cel de-al treilea meci din calificările turneului WTA 500 de la Dubai. Românca a învins-o pe Ajla Tomljanovic (39 WTA) cu scorul de 6-1, 7-5, obținând astfel calificarea pe tabloul principal.

Turneul din seria WTA 500 oferă premii în valoare de 768.680 de dolari. Pentru aceste recompense se luptă, acceptate direct pe tabloul principal, Simona Halep și Irina Begu. Astfel, România este reprezentată în Emiratele Arabe Unite de trei jucătoare de tenis.

Ce locuri ocupă jucătoarele din România în clasamentul WTA

Simona Halep a mai alunecat un loc în clasament, este pe locul 23 acum. De aceea, în Dubai, românca va trebui să se descurce bine, pentru a încerca să mai urce în ierarhia mondială. Sorana Cîrstea nu este nici ea departe de Simona. Jucătoarea de 31 de ani este pe locul 30 mondial. Cele două sunt urmate de Irina Begu, care se clasează pe locul 54.

În schimb, Gabriela Ruse se poate lăuda că a intrat, pentru prima dată, printre primele 60 de jucătoare ale lumii, a urcat pe locul 59. Jaqueline Cristian a coborât nouă locuri, ajungând la început de săptămână pe locul 67 WTA.

Urmăriți Playsport.ro și pe