Francezii sunt mulțumiți de Alexi Pitu: „Corespunde nevoilor antrenorului. A fost adus să țină balonul între linii”

Gabriel-Alexandru Ioniță 07.02.2023, 22:28
Francezii sunt mulțumiți de Alexi Pitu: „Corespunde nevoilor antrenorului. A fost adus să țină balonul între linii”

Alexi Pitu a fost folosit deja de Bordeaux în două meciuri de Ligue 2, la scurt timp de la transferul de la Farul Constanța, care s-a făcut în schimbul a două milioane de euro. Gică Popescu, președintele fostului său club, susține că există deja semnale pozitive din partea oficialilor clubului francez în legătură cu fotbalistul român de doar 20 de ani.

Gică Popescu a anunțat că Alexi Pitu a făcut o impresie bună până în prezent la Bordeaux

Se pare că el a reușit să facă o figură destul de frumoasă în cele 33 de minute pe care le-a bifat pe teren pentru girondini. „Baciul” este convins că experiența din Ligue 2 îi va fi foarte benefică lui Pitu în vederea parcursului său ulterior.

„Semnalele de început sunt foarte bune. Am văzut și comentariile publice ale antrenorului, ale conducerii, dar este prematur să ne facem o părere. Are potențial, îi va prinde foarte bine această jumătate de an în Ligue 2. Se adaptează puțin la ritmul de acolo, care este foarte puternic”, a spus Gică Popescu potrivit digisport.ro.

Cuvintele lui Gică Popescu se bazează pe analiza făcută recent de Gerard Lopez, președintele clubului din Bordeaux. Acesta a explicat de ce a fost nevoie ca Alexi Pitu să fie transferat în această iarnă de echipa care vizează revenirea imediată în Ligue 1.

„Înainte de startul acestei perioade am fost convinși că aveam cel mai bun grup din Ligue 2. Am vrut să întărim lotul însă să nu îl divizăm. Pentru noi a fost o fereastră de mercato de ajustare. Un jucător care nu s-a mai identificat cu proiectul nostru, chiar dacă se antrena bine și era profesionist, nu mai era conectat psihic la Bordeaux. Am transferat un tânăr jucător român, Alexi Pitu, capabil să țină balonul între linii, aduce tehnică și corespunde nevoilor antrenorului”, a spus Gerard Lopez, citat de RMC Sport.

Tânărul jucător român avea nevoie de sprijinul conducerii după primirea ostilă de care a avut parte la sosirea în oraș

Este extrem de important faptul că Pitu are parte de susținere din partea conducerii clubului, în contextul în care el a fost jignit extrem de dur de către un politician local, la scurt timp după perfectarea transferului său.

Dacă nu merge cu fotbalul, se va putea reprofila ca cerșetor profesionist pe rue Sainte-Catherine (n.r. o zonă pietonală unde se desfășoară principala activitate economică din Bordeaux)”, a spus Michel Boulloud, fost consilier local în Lesparre-Medoc, o localitate situată la circa 60 de kilometri de Bordeaux.

Sursă foto: Instagram / alexipitu10

Urmăriți Playsport.ro și pe