Francezul Patrick Mouratoglou a renunțat în mod oficial. Antrenorul Simonei Halep a întrerupt colaborarea cu unul dintre jucătorii săi

Robert Zanfir 09.02.2023, 18:12
Francezul Patrick Mouratoglou a renunțat în mod oficial. Antrenorul Simonei Halep a întrerupt colaborarea cu unul dintre jucătorii săi

Patrick Mouratoglou (52 de ani) va încheia colaborarea cu Stefanos Tsitsipas (locul 3 ATP). În schimb, Holger Rune (19 ani, locul 9 ATP) a anunțat că va continua alături de antrenorul francez până la finalul anului. Suspendată provizoriu din tenis, Simona Halep (31 de ani, locul 15 WTA) nu a anunțat dacă va rămâne alături de actualul tehnician.

Stefanos Tsitsipas va pune capăt relației profesionale pe care o are cu Patrick Mouratoglou, la doar câteva zile de încheierea primului mare turneu al anului. Grecul a jucat a doua finală de Grand Slam din carieră, iar multe dintre merite îi sunt atribuite lui Patrick Mouratoglou. Francezul cu origini grecești va continua proiectul alături de danezul Rune. Rămâne de văzut care va fi viitorul relației dintre cunoscutul tehnician și Simona Halep. Scandalul de dopaj în care a fost implicată românca a scos la suprafață anumite scurt-circuite între cei doi.

Antrenorul Simonei Halep, Patrick Mouratoglou, a întrerupt colaborarea cu Stefanos Tsitsipas

Anunțul rupturii dintre Mouratoglou și Tsitsipas nu este chiar o surpriză. Cei doi oricum nu aveau o colaborare oficială, antrenorul Simonei Halep preferînd rolul de consilier al finalistului de la Australian Open 2023.

Pe de altă parte, Mouratoglou se va ocupa în continuare de cariera lui Holger Rune. Tânărul danez a simțit imediat efectele metodelor francezului. A jucat patru finale spre sfârșitul anului trecut. Dintre acestea, a câștigat ultimul act de la Stockholm și de la Paris.

„Totul este bine cu Patrick. El formează o echipă bună cu Lars Christensen (n.r. – antrenorul său de mai multă vreme) şi mama mea. Sunt foarte mulţumit că am această echipă alături de mine”, este convins Holger Rune.

Ce urmează pentru Simona Halep?

Românca nu a mai jucat din luna august. Depistată pozitiv cu roxadustat, fosta campioană de la Wimbledon și de la Roland Garros așteaptă să fie judecată de tribunalul independent de la Londra. Sport Resolutions a fost desemnat de ITIA să se ocupe de cazul fostului număr 1 mondial.

Dacă nu va reuși să își dovedească nevinovăția, Halep va fi suspendată până la patru ani. Ar echivala cu finalul carierei jucătoarei din Constanța.

Succesul, pentru mine, înseamnă obținerea de informații. În această perioadă, vreau să îmi formez o idee foarte clară despre ce trebuie să facem pentru a-l duce pe Holger la următorul nivel. Rune se află într-un moment al carierei sale în care el și echipa sa caută un plus pentru a ajunge la nivelul următor. Cu cât crește mai mult, cu atât munca trebuie să fie mai precisă. Obiectivele lui sunt foarte mari. Întotdeauna a spus că vrea să fie numărul unu. Chiar poate ajunge acolo”
Patrick Mouratoglou

Urmăriți Playsport.ro și pe